close

Muzeul Marinei Romane se afla situat langa Portul Constanta, pe Strada Traian si este gazduit de o cladire veche construita in anul 1909. Aici a fost infiintata prima Scoala Superioara de Marina si prima institutie de invatamant superior din Dobrogea. Muzeul a fost deschis oficial in data de 3 august 1969.

muzeul-marinei-romane-constanta (11)

Trebuie sa stiti ca in interior veti putea admira, in ordine cronologica, istoria marinei militari si comerciale din Romania. Evolutia navigatiei in antichitate este adusa in fata prin intermediul unor harti in piatra, mulaje de pe Columna lui Traian, mochete de corabii grecesti si romane, ancore originale si amfore.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
muzeul-marinei-romane-constanta (10)
muzeul-marinei-romane-constanta (1)

Muzeul Marinei este organizat pe criteri tematico-cronologice și are mai multe sectii prezentate in 30 de sali cu o suprafata de 10 775 m2. Muzeul are un numar total de 37 800 piese si 33 de colectii.

muzeul-marinei-romane-constanta (15)

Tot aici veti avea ocazia sa vedeti cum aratau odinioara luptatorii daci si romani, ei fiind exemplificati la marimea naturala prin intermediul unor manechine foarte bine executate si imbracate cu vesmintele specifice acelei perioade.

muzeul-marinei-romane-constanta (16)
muzeul-marinei-romane-constanta

Perioada medievala este reprezentata de doi mari conducatori: Mircea cel Batran si Stefan cel Mare. Tot din aceasta perioada veti putea sa vedeti expusa o macheta a panzarului moldovenesc, o corabie construita atunci in tara noastra.

muzeul-marinei-romane-constanta (12)

O sectiune speciala si deosebit de interesanta a muzeului este cea a colectiei de navomodele ce cuprinde aproximativ 150 de machete ale navelor civile si militare care au facut parte din flota romaneasca de-a lungul timpului. Asa ca veti putea admira machetele unora din cele mai celebre vase ale Romaniei ca: bricul “Mircea”, Crucisatorul “Elisabeta” sau navele de pasageri “Carol I” si “Principesa Maria”

muzeul-marinei-romane-constanta (13)
muzeul-marinei-romane-constanta (14)

Adresa: Strada Traian, Nr. 53, Constanta

Program vizitare: Miercuri- Duminica: 9:00-17:00

Luni-Marti: Inchis

Tarif Acces: 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru elevi si studenti

[ sursa fotografii: http://ghidulmuzeelor.cimec.ro]

 

Tags : muzeul marinei constanta