close

Daca sunteti impatimiti ai turismului, e imposibil sa nu fi auzit de Koh Samui. E una dintre cele mai cunoscute insule si totodata, una dintre cele mai populare insule in materie de turism din Thailanda. Insula se afla la vreo 700 de km distanta de Bangkok si la vreo 80 de km de coasta Thailandei si are o populatie de circa 40,000 de locuitori permanenti, la care se adauga alte cateva zeci de mii de turisti veniti din toate colturile lumii.

Se estimeaza ca numarul total de locuri de cazare este de circa 60,000, iar astea sunt numai cele oficiale, plus ca zona e intr-o continua dezvoltare din pacate. De ce „din pacate? Pentru ca cu cat mai mult creste numarul de locuri de cazare, cu atat mai mult se distruge frumusetea zonei.

Revening la Koh Samui, cele mai populare plaje sunt Chaweng si Lamai, urmate fiind de plajele Nathon, Laem Yai, Mae Nam, Bophut, Bang Rak, Choeng Mon si Lamai. Pentru cei care vin sa se relaxeze, Choen Mon si Bang Rak sunt alegerile cele mai potrivite, intrucat sunt mai linistite (si mai frumoase, daca ne intrebati pe noi).

Cum ajungeti in Koh Samui?

Aveti mai multe optiuni. Odata ajunsi in Bangkok, puteti lua o cursa a celor de la Bangkok Airways care va poate duce direct pe Koh Samui Airport, un aeroport privat in apropiere de Chaweng. De asemenea, de pe Surat Thani Airport puteti lua un feribot care sa va duca pe insula, asta daca nu va „coafeaza” prima optiune.

Pe insula, sfatul nostru este sa va deplasati pe bicicleta sau sa inchiriati o masina, dar in niciun caz sa nu inchiriati o motoreta. E foarte ieftin, deci nu ar trebui sa aveti probleme cu banii.
koh samui 7

koh samui 6

koh samui 5

koh samui 4

koh samui 3

koh samui 2

koh samui
Nu o sa intru foarte mult in detalii in acest articol, caci articolul cu obiectivele turistice si cu lucrurile pe care trebuie sa le faceti pe insula e rezervat pentru zilele urmatoare, insa in principiu, cele mai importante lucruri sunt cursurile de scufundari (insula gazduieste cea mai prestigioasa scoala de scufundari din lume), cursurile de gatit (thailandezii mananca majoritat legume si fructe, deci pregatiti-va sufleteste), dar si distileriile de rom.