close
Destinatii ⇣

Grădinile terasate din oraşul israelian Haifa

Haifa este al treilea oraş ca mărime din Israel. A fost menţionat prima oară în documente din secolul 3 î.Hr. Acolo sunt muzee, port și situri arheologice.

În Haifa puteţi vizita și Grădinile terasate Bahai care sunt foarte frumoase. Sunt supranumite „Grădinile Raiului”. Veţi vedea și Marea Mediterană şi Dealurile Galileei. Grădinile se află în Patrimoniul Mondial UNESCO. Sunt așezate în trepte pe versantul nordic al Muntelui Carmel. Publicul le poate vizita din anul 2001. Se întind pe o suprafață de 200.000 de metri pătrați.

De-a lungul aleilor există sculpturi din fier forjat și piatră, cascade, pomi fructiferi, cactuși, flori. Influențele persane sunt reflectate în dispunerea copacilor. O parte dintre grădini se află deasupra șoselei Haziyonuth. Pentru a vedea acest loc deosebit intrarea este liberă.

În cadrul grădinilor se găsește Templul Baha’i numit și Biserica tuturor religiilor. Datează din anul 1953. Are nouă fațade care reprezintă nouă religii mondiale. Înălțimea templului este de 40 de metri.

Haifa este centrul religiei Baha’i, fiind al treilea oraș ca mărime din Israel.