close
Destinatii ⇣

Locuri inedite de văzut în diverse ţări

Turiştii sunt interesaţi şi de locurile spectaculoase pe care nu le-au descoperit încă. Iată câteva dintre acestea:

Zona calcaroasă Arres d’Anie în Munţii Pirinei din Franţa

Este un peisaj selenar cu falii şi prăpăstii. În trecut acolo erau gheţari.

Apa a erodat acel calcar, dând naştere unor forme deosebite.

Anie este numele unui masiv muntos.

Pentru oamenii de ştiinţă, Arres d’Anies reprezintă „Mont Blanc al speologilor”.

Mănăstirea Noului Ierusalim din Rusia

Mai este cunoscută drept Mănăstirea Învierii. Se găseşte în oraşul Istra. Datează din 1656. A fost înfiinţată de Patriarhul Nikon.

Are 15 clopote.

Mănăstirea cuprinde inclusiv Catedrala Învierii şi Biserica Sfânta Treime.

Castelul Vaux-le-Vicomte din Maincy

Se găseşte în Maincy, la 55 de kilometri de Paris. Stilul arhitectural este baroc. În exterior este o coroană regală într-un bazin. În interior puteţi vizita şi Sala Muzelor. La castel are loc şi Serata Lumânărilor. Sunt şi artificii deasupra castelului.

Muzeul Etnografic din Hanoi, Vietnam

Este dedicat celor 54 de etnii din Vietnam. Muzeul a fost inaugurat în anul 1997. Veţi putea admira costume tradiţionale, instrumente şi produse cum ar fi ceramica. În parcul muzeului sunt case tipice diferitelor etnii și marionete pe apă. În Vietnam există ceva unic: teatrul marionetelor pe apă.

Parcul Naţional Cuc Phuong din Vietnam

Este primul parc naţional instituit în Vietnam. Datează din 1962. Este cea mai mare Rezervaţie Naturală a ţării. Se găsește la aproximativ 100 de kilometri de Hanoi.

Cartierul Coppede din Roma

Este un cartier aparte creat de arhitectul Gino Coppede. Natura a fost sursa de inspiraţie. Stilurile arhutecturale ale caselor sunt: Art Nouveau, medieval, baroc. În cartier există Fântâna Broaştelor.

Parcul din Appia Antica, Roma

Are 3.500 de hectare. Se află pe vechiul drum roman Via Appia. acolo sunt și ruine arheologice, dar și animale, inclusiv cai.

Portul Mutriku din Țara Bascilor, Spania

Este un port dintr-un golf spectaculos, ferit de vremea urâtă din alte zone.

În orașul Mutriku există și o centrală electrică supranumită ”Dragonul din Mutriku”. Energia electrică este generată de valurile mării.

Zidul cu piersici din Montreuil, Franța

Se găsește la 6,6 kilometri de centrul Parisului.

Tehnica aceasta este din secolul 16. Orientarea zidurilor era calculată ţinându-se cont de pantă şi soare. Înmagazinau căldura ziua pentru a o restitui fructelor şi pomilor noaptea. În trecut, piersicile aveau efigiile regilor și reginelor. Și în prezent sunt inscripționate, dar cu altceva.