close
Destinatii ⇣Turcia

Istanbul, fostă capitală a două mari imperii

Locuit de peste 5.000 de ani, fostă capitală a două mari imperii ale omenirii. cel Otoman şi cel Bizantin, Istanbul reuşeşte să impresioneze mii de turişti.

Obiective turistice:

Moscheea Albastră

Moscheea Sultanului Ahmed este simbolul oraşului. Îşi datorează numele cantităţii impresionante de faianţă albastră folosite la ridicarea sa. A fost construită la porunca sultanului Ahmed I.

Catedrala Hagia Sophia

Hagia Sophia,  cunoscută în limba turcă drept Aya Sofya, a fost în centrul Imperiului Bizantin, apoi  al Imperiului Otoman, iar acum al Republicii Turcia. La început a fost biserică a creștinilor, mult mai târziu fiind  transformată într-o moschee musulmană. A  fost construită acum 1.500 de ani. În prezent este muzeu. Timp de 1000 de ani a fost cea mai mare biserică din lume. Merită s-o vedeţi seara, fiind frumos luminată.

Palatul Topkapi

Este fosta reşedinţă a sultanilor. Palatul este alcătuit din mai multe pavilioane organizate în jurul a patru curţi interioare. În prima  se află o cafenea şi un restaurant unde turiştii pot gusta preparate servite la curtea otomană. În Pavilionul Mantiei Sfinte sunt păstrate câteva dintre relicvele sacre pentru musulmani, de exemplu fire de păr din barba profetului Mohamed şi două săbii folosite de acesta în bătăliile purtate împotriva necredincioşilor.

Marele Bazar

Cu peste 4.000 de magazine, atrage anual milioane de turişti. Marele Bazar este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din lume.  Se pot achiziţiona inclusiv bijuterii şi covoare.

Piaţa de Condimente

Este al doilea bazar din Istanbul şi locul unde se poate găsi cea mai mare diversitate de condimente. Spice Bazaar, altfel cunoscut drept Bazarul Egiptean, a fost creat în 1660. Are două nivele şi este vizitat de mii de turişti zilnic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : douaimperiiistanbul