close

Amsterdam a fost fondat ca un sat de pescuit în jurul secolului al XIII-lea. Pe parcursul secolului al XIV-lea,  mai ales în secolul al XV-lea, Amsterdam a cunoscut o dezvoltare rapidă, baza pentru Epoca de Aur. În secolul al XVII-lea,  Amsterdam a fost centrul economiei mondiale, iar în prezent orașul este cunoscut pentru caracterul său tolerant. Foarte puține clădiri medievale au supravieţuit până astăzi.

Obiective turistice:

Olanda, supranumită Ţara Lalelelor, îşi merită pe deplin numele, un bun exemplu fiind Parcul Keukenhof. În acel parc sunt peste 1.000 de specii de lalele, trandafiri, bujori şi alte flori.

Muzeul Heineken

Se numeşte Heineken Experience. Situat în incinta primei berării Heineken, muzeul oferă explicaţii detaliate în legătură cu fabricarea berii, precum şi posibilitatea de a o degusta.

Ajax Arena

Stadionul pe care joacă echipa Ajax  Amsterdam are o capacitate de peste 50.000 de locuri şi găzduieşte Muzeul Ajax.

Parcul  Vondelpark

Ocupă 47 de hectare.  Este o locaţie ideală pentru relaxare.

Muzeul Van Gogh

Sunt expuse peste 200 dintre picturile lui Van Gogh, 500 de desene şi peste 800 de scrisori care i-au aparţinut pictorului. Muzeul are şi o expoziţie de artă din secolul al XIX-lea pe diverse tematici.

Rijksmuseum

Este un muzeu aflat într-o clădire istorică. Este atât de mare încât nu poate fi vizitat în întregime într-o singură zi. Sunt expuse peste 5.000 de picturi şi sculpturi ce atrag peste un milion de vizitatori anual.

Croazieră pe canalele oraşului

Amsterdam are o mulţime de canale. Croaziera oferă turiştilor o perspectivă unică asupra oraşului.

 

Tags : AmsterdamOlandaoras