close
EuropaUcraina

Kiev – unul dintre muzeele vii de istorie ale Europei

Desi situatia politica e Ucrainei e foarte sensibila in aceasta perioada, nu trebuie ignorat potentialul turistic imens pe care aceasta tare il are. Kiev, de exemplu, capitala Ucrainei, este unul dintre cele mai incarcate orase din punct de vedere istoric si cultural si cu siguranta merita vizitat.

Pentru articolul de astazi v-am pregatit un set cu cele mai importante obiective turistice din Kiev pe care trebuie sa le vedeti neaparat, cu atat mai mult cu cat acest oras e o destinatie destul de usoara pentru romani, fiind la doar cateva ore de mers cu masina. Asadar, daca planuiti o vacanta in Kiev, iata lucrurile pe care ar trebui sa le vizitati.

1. Opera Nationala. E cunoscuta si sub denumirea de “Cladirea lui Taras Shevchenko”. Daca va place opera, atunci puteti sa luati si un bilet. Veti fi surprinsi de acustica incredibila din sala mare a acestei cladiri.
opera nationala din kiev

2. Palatul Culturii. Cunoscut si sub numele de Palatul Octombrie, locul impresioneaza prin arhitectura-i maiestuoasa. Este locul in care au loc numeroase concerte, evenimente oficiale, lansari de carte, plus numeroase alte evenimente culturale.
palatul culturii kiev

3. Manastirea Pechersk Lavra. Manastirea a fost fondata in anul 1051 si apartine Bisericii Ortodoxe. Face parte din patrimoniul protejat de UNESCO si este considerata una dintre cele 7 minuni ale Ucrainei. Este cunoscuta pentru faptul ca are multiple canale si sali de rugaciune subterane, care odinioara erau folosite ca loc de refugiu in timpul calamitatilor si ale atacurilor.
Kiev-Pechersk-Lavra_Picturesque-location_5343

4. Poarta De Aur. Cunoscuta si sub numele de Zoloti Vorota, poarta aminteste de zidurile fostei cetati a Kiev-ului. Ea a fost construita in 1017, iar astazi gazduieste un muzeu de istorie impresionant.
zoloti vorota

  1. Catedrala Sfanta Sofia. Nu se poate sa ajungeti la Kiev si sa nu vizitati catedrala Sfanta Sofia. Este poate cel mai complex element arhitectural din zona de est a Europei, care astazi gazduieste mai multe muzee.
    catedrala sfanta sofia
Tags : kievobiective turistice kievsfanta sofia