close
Destinatii ⇣Finlanda

Laponia, o destinaţie deosebită în această perioadă

Cea mai mare şi cea mai nordică regiune din Finlanda vă va încânta. Peisajele frumoase, oraşul lui Moş Crăciun, Aurora Boreală sunt câteva dintre atracţiile turistice.

Cercul Polar străbate Laponia. Aceasta se găseşte pe teritoriul Finlandei, Rusiei, Suediei şi Norvegiei.

Peisajul arctic din Laponia este în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1996.

Rovaniemi este Oraşul lui Moş Crăciun. Acolo se ajunge cu trenul. Are o Şcoală de Elfi, un Oficiu Poştal şi O Şcoală de Caligrafie.

Climatul din Rovaniemi este subpolar. În Al  Doilea Război Mondial, oraşul a fost distrus în totalitate. Apoi a fost reconstruit.

Acolo poate fi admirată şi Aurora Boreală.

În apropiere de Rovaniemi se află municipalitatea Ranua. Acolo puteţi vizita Grădina Zoologică unde sunt 200 de animale, printre care urşi polari, reni, vulpi şi elani.

În această localitate este şi Lacul Simojärvi care are o suprafaţă de 89, 93 kilometri pătraţi.

Levi este cea mai populară staţiune de schi din Finlanda. Sunt şi două Parcuri de Zăpadă, pârtii pentru schiori şi snowboarderi. Se ajunge uşor în Levi, deoarece în apropiere este Aeroportul Kittilä. Anual, în noiembrie, această staţiune găzduieşte Cupa Mondială de Slalom.

Kemi

Localitatea din Laponia este situată pe ţărmul Golfului Botnic. Puteţi vizita cel mai mare Castel de Gheaţă din lume. Este un complex format dintr-un hotel, un restaurant, o Galerie de Artă şi o capelă. Este deschis din ianuarie până în aprilie.

În centrul din Kemi este Biserica Evanghelică Luterană care datează din 1902. Stilul ei este gotic renascentist. Cărămida roz îi dă o notă aparte.

 

 

 

 

 

 

Tags : deosebitadestinatieLaponia