close
Diverse turism

Unele dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun

Luna decembrie este luna Sărbătorii Crăciunului. Târgurile dedicate acestuia datează din secolul 13, fiind originare din Austria și Germania.

Iată câteva dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din lume:

Târgul din Strasbourg

Este cel mai vechi din Franța, ținându-se din 1570. În 12 locuri din oraș sunt peste 300 de căsuțe. În Piața Kleber puteți admira bradul uriaș.

Târgurile din Viena

Cel mai mare este în fața Primăriei. Puteți găsi multe decorațiuni deosebite, produse culinare specifice Vienei.

Un alt târg din oraș are loc în fața Palatului Schonbrunn. Fațada acestuia este iluminată, iar la căsuțele de acolo puteți gusta diverse specialități.

Târgul din Tallinn

Capitala Estoniei găzduiește acest târg în vechea Piață a Primăriei. Puteți admira sculpturi mari de gheață. Obiectele de artizanat reprezintă și ele o atracție turistică.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Anul acesta este cea de-a 13-a ediție a Târgului de Crăciun de la Sibiu. Poate fi vizitat până pe 3 ianuarie 2020. Sunt peste 100 de expozanți. Pentru copii sunt Atelierul lui Moș Crăciun, patinoarul în aer liber, Parcul lui Moș Crăciun.

Târgul din București

Este deschis până pe 26 decembrie. Are loc în Piața Constituției, Sunt peste 130 de căsuțe cu produse tradiționale și decorațiuni de Crăciun. Bradul are peste 30 de metri. Casa lui Moș Crăciun, patinoarul, caruselul sunt preferate și ele de vizitatori. Sunt și spectacole susținute de artiști celebri.

Târgul de Crăciun din Dresda, Germania sau Striezelmark este cel mai vechi Târg de Crăciun din Europa. A fost deschis în 1434. Anual, la deschidere se face un cozonac uriaș cu stafide și rom care este împărțit participanților. Sunt și jucării din lemn confecționate manual, celebre pe plan mondial.

Tags : Craciunfrumoasetarguri