close
BraziliaDestinatii ⇣

Obiective turistice in Brazilia si alte lucruri de facut

Olimpiada e in toi in aceste zile in Brazilia si, in ciuda lucrurilor negative din ce in ce mai vizibile, chiar daca Brazilia este o tara a contrastelor, ea ramane spectaculoasa si demna de a fi vizitat. Pentru astazi v-am pregatit o lista cu recomandari si alte obiective turistice in Brazilia, precum si alte lucruri de facut si/sau de vazut in cazul in care pasii va poarta pe acele meleaguri:

1) Vizitati plaja Copacabana, care este poate cea mai cunoscuta plaja din lume. Aceasta plaja gazduieste atat cea mai spectaculoasa petrecere de revelion pe plaja din lume, dar si Campionatul Mondial De Fotbal Pe Plaja.
copacabana

2) Vizitati cascadele Iguazu, printre cele mai mari si mai spectaculoase din lume. Sunt la granita dintre Brazilia si Argentina. Milioane de metri cubi pe minut vor trece pe sub picioarele voastre, iar stropi reci de apa va vor racori sub soarele aprins al Braziliei.
cascada iguazu

3) Vizitati Sao Paolo, unul dintre cele mai mari orase ale Braziliei, dar si unul dintre marile centre culturale ale acestei tari. Cu teatre, teatre in aer liber, muzee si cu zeci de evenimente culturale in fiecare seara, este echivalentul Parisului in America Latina.
sao paolo

4) Urcati cele 215 trepte Selaron, o serie de trepte colorate, care uneste cartierele Lapa si Santa Teresa din Rio de Janeiro. Insumate, sunt peste 2000 de trepte de gresie pe cele 215 trepte.
selaron steps

5) Nu e recomandat, dar daca totusi vreti sa vedeti de ce Brazilia este o tara a contrastelor, atunci vizitati favelas, cartierele sarace si marginase. Totusi, lasati-va la hotel banii si gadget-urile scumpe si de preferat ar fi sa nu mergeti neinsotiti, ci mai degraba in grupuri.
favela

6) Pasionati de gastronomie? Atunci trebuie sa gustati churrasco, gratarul traditional brazilian, cu care cei nativi sunt foarte mandri.
churrasco

7) Pasionati de aventura si vreti sa scapati de agitatia marelui oras? Ei bine, atunci daca sunteti in Rio de Janeiro, Ilha Grande e un loc la jumatate de ora distanta cale cu vaporasul. E un loc perfect pentru drumetii, pentru plaje pustii, dar si pentru a va introduce in stilul de viata al celor mai multi brazilieni.
hiking