close

La Sfântu Gheorghe, în perioada 8-14 august va avea loc Festivalul Internaţional de Film Anonimul. Este a 13-a ediţie. Printre peliculele româneşti care vor fi proiectate se numără  ”Miracolul din Tekir”,  ”Sierra Nevada” şi ”Câinii”. Filmele vor fi putea fi văzute în sală, dar şi în aer liber.

În ceea ce priveşte scurtmetrajele, anul acesta au fost înscrise în competiţie peste 350 de scurtmetraje din 33 de țări.

anonimul_13_2016

Filmul „Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade şi coprodus de Ada Solomon, va rula în avanpremieră națională la acest festival. Proiecția va avea loc miercuri, ora 23,00.

„Toni Erdmann” este o coproducție Germania-Austria-România), de Maren Ade. Este unul dintre cele trei lungmetraje care au ajuns în finală  în cursa pentru ”Lux Film Prize”. Producțiile vor fi proiectate în cadrul ”Lux Film Days”, în perioada octombrie — decembrie 2016 în cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene.

Pelicula a primit Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film în competiția oficială a celei de-a 69 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind una dintre favoritele criticilor la trofeul Palme d’Or.

 

Din distribuția filmului fac parte Peter Simonischek și Sandra Huller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Lucy Russell, dar şi actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol și Victoria Cociaș.

„Toni Erdmann” va rula  în cinematografele din România din 21 octombrie.

Tags : festivalfilmsfântu gheorghe