close
Asia

Lucruri pe care nu le stiati despre Coreea de Nord

Turismul in Coreea de Nord e destul de restrans, tocmai pentru ca tara este izolata in mare parte de restul lumii, pe fondul unui regim politic totalitar. Ca sa va dati seama despre ce tara vorbim si de ce nu e tocmai o idee buna sa vizitati Coreea de Nord decat daca sunteti dornici de o aventura relativ periculoasa, am alcatuit o serie de lucruri pe care nu le stiati despre aceasta tara:

1) In ciuda faptului ca este o tara condusa printr-um regim totalitar, are unul dintre cele mai mari nivele de coruptie din lume, pe acelasi loc cu Somalia, ca sa intelegeti mai bine despre ce nivel vorbim.
Mezzanine_209
2) Stiti de ce marile puteri nu se grabesc sa intervina militar in aceasta tara? Pentru ca are o armata imensa, de aproape 13 milioane de soldati care pot fi mobilizati la orice ora. Chiar daca armata nu este foarte dotata, poate compensa prin volumul imens de forte;

3) Doar 20% din pamantul tarii este arabil. Acesta este unul dintre motivele principale pentru foametea care are loc la nivel national. Ca sa va faceti o idee, o treime dintre copii au suferit de foame pe parcursul vietii, iar media de inaltime este cu cel putin 5 centimetri mai mica decat in cazul celor din Coreea de Sud, desi practic, e vorba de acelasi neam.
df18285e-41a6-4542-9ac5-b43f85b30195
4) Capitala Coreei de Nord, Pyongyang, este de doua ori mai mare decat Bucurestiul si are o populatie de aproape 3 milioane de locuitori.

5) Statul permite numai 28 de coafuri, dintre care 14 sunt pentru femei si 14 pentru barbati. De asemenea, barbatii tineri nu au voie sa aiba parul mai lung de 5 centimetri;
there-are-28-state-approved-haircuts
6) Nu se stie exact, insa statisticile oficiale arata o rata a analfabetismului de 0%. In cazul in care aceasta rata s-ar dovedi a fi reala, Coreea de Nord ar fi printre cele mai elevate state. Totusi, nu exista nicio statistica cu privire la IQ-ul mediu din acest stat.
north korea
7) Tatal actualului conducator consuma whisky in valoare de 1,2 milioane de dolari pe an, un pret mai mare de 800 de ori decat venitul mediu anual al populatiei nord-coreene.

Tags : coreea de nordkim jong il