close

Din punct de vedere istoric este, probabil, cel mai interesant oraş de pe insula  Madeira. Machico a fost locul de debarcare a descoperitorilor  Madeirei. Gonçalves Zarco și Tristão Vaz Teixeira  au debarcat aici în 1419, atunci când au descoperit insula.

Machico a devenit oraș pe 2 august 1996. Denumirea vine de la numele Machim distorsionat.
Acest colț special  se mândrește cu cea mai veche biserică, şi anume “Capela dos Milagres” (“Capela Miracolelor”) și două forturi care sunt dovada apărării  localnicilor împotriva nenumăratelor atacuri ale piraţilor. ”Capela Miracolelor” este în centrul atenţiei la festivalul din octombrie. Atunci se comemorează salvarea crucifixului capelei, după ce prima capelă a fost scufundată în mare din cauza inundaţiilor din 1803.

Golful Machico vă oferă o privelişte superbă asupra mării şi uscatului. La est de Valea Machico este Pico de Facho Belvedere.

Machico are o plajă minunată.

Plaja Banda Além din golful Machico are aproximativ 125 de metri lungime și 70 de metri lățime.

Această plajă se distinge prin nisipul galben, importat din Maroc.

Malurile râului Machico sunt acoperite cu vegetație luxuriantă. Casele sunt  albe. În afară de biserica parohială mai este  o capelă mică, Sao Roque,  pe chei, construită în secolul 16, cu o expoziție interesantă  despre viața sfântului.

Locuitorii oraşului Machico trăiesc din agricultură și pescuit.

machico
machico2

 

Tags : machicomadeiraoras