close
AfricaDestinatii ⇣Madagascar

Madagascar – o insula cu multe povesti inca nespuse !

Madagascar este o tara insulara ce apartine continentului african. Ea este a patra cea mai mare insula din lume dup Groenlanda, Noua Guinee si Borneo. Aceasta a fost chiar unita de insula Africa, dar in urma cu 165 milioane de ani in urma datorita fenomenelor natural s-a produs o ruptura intre ele si astfel au devenit 2 insule individuale.  Pentru ca Madagascar face parte din cel mai sarac continent al lumii, inca nu a reusit sa se desprinda de aceasta caracteristica.

Locuitorii sunt destul de saraci si forta de munca este foarte prost platita. Dar pentru brandurile internationale este foarte avantajos sa isi deschida o fabrica de productie aici pentru ca salariile se invart in jurul sumei de maxim 200 de dolari. De altfel foarte multi comercianti  chiar si de la noi din tara importa haine din Madagascar. In general acestea sunt cele care au mici defecte din croitorie si brandurile nu le pot expune in magazine. Asa ca acestea sunt vandute mai departe in cantitati destul de mari catre magazinele care comercializeaza haine de firma la preturi reduse.

vacanta-madagascar (2)

Pe langa situatia economica destul de precara, Madagascarul are un mare atu: peisajele superbe si iesire la OCeanul Indian. Ganditi-va cum arata insulele Mauritius situate in apropriere si imaginati-va ca acelasi aspect il are si Madagascarul in zonele de plaja numai ca totul este la scara mai mare.

vacanta madagascar

Sunt foarte multe zone in care veti putea sa stati la soare pe plaje pustii, neexploatate din punct de vedere turistic si la care doar localnicii stiu sa ajunga. Iar in ceea ce priveste oamenii de aici eu va recomand sa va deplasati prin vecinatatea oraselor numai insotiti de cineva de la hotel care va sti sa va prezinte locurile. Daca mergeti singuri si va rataciti puteti sa va confruntati cu oamenii din triburi. Sunt unele triburi care au inteles ceea ce inseamna modernismul si s-au adaptat la faptul ca turistii vin sa vada modul lor de viata. Dar in acelasi timp sunt unele care inca si-au pastrat din violenta si va pot face rau.

vacanta-madagascar (1)

Asa ca un ghid local va va putea duce in triburi si va vor fi aratate traditiile lor si felul cum se desfasoara o zi la ei. Cu siguranta va vor introduce si pe voi in lumea lor, veti gati alaturi de ei, iar la sfarsit de zi veti servi masa in jurul unui foc imens. Acestea sunt cele mai pretioase clipe petrecute in Madagascar. Eu in asemenea locuri va recomand aici, nu sa stati numai in orase. Orase vedem la fiecare pas, dar lumea tribala peste care parca timpul nu trece nu o putem explora in fiecare zi.

Sateni din Madagascar ce stau la povesti:

vacanta-madagascar (4)

Datorita pozitionarii sale geografice, insula este puternic expusa ciclonilor tropicali care au puterea de a aduce ploi torentiale si inunadatii distructive. Astfel de foarte multe ori casele localnicilor au fost distruse si culturile lor de asemenea.

vacanta-madagascar (3)

Pentru mine experienta din Madagascar m-a ajutat sa apreciez mai mult ceea ce am la mine in tara si sa nu ma mai plang ca am probleme. Oamenii de aici au o conditie destul de precara si totusi au puterea de a zambi si de a isi primi turistii optimisti. Am primit o lectie de viata pe care o voi tine minte mereu si pe care o voi impartasi mai departe. Daca veti merge in satele de langa orase va veti da seama ce inseamna saracia cu adevarat si cat de greu traiesc acei oameni de la o zi la alta. Abia atunci veti putea sa priviti cu alti ochi si sa apreciati ce aveti acasa.

vacanta-madagascar (5)

vacanta-madagascar (6)

Daca si voi aveti povesti despre Madagascar le astept intr-un comentariu la acest articol sau pe email !

Tags : madagascar