close

Casablanca este un nume care a rasunat atat pe marile ecrane cat si la radioruri. Putem spune ca acest oras important al Marocului are o rezonanta puternica si inseamna avutie. In acelasi timp locuitorii de aici nu si-au uitat confesiunea religioasa si au avut grija sa isi construiasca un lacas de cult la fel de impozabil precum maretia orasului lui. Asa ca astazi va voi vorbi putin despre Moscheea Hassan II.

Moscheea Hassan  (1)

Moscheea Hassan II este cea mai mare moschee din tara si a saptea din lume. Constructia a fost finalizata in anul 1993 si are cel mai inalt minaret din lume care masoara 210 metri. Moscheea va ofera privelisti catre Oceanul Atlantic si este cel mai bun loc in care puteti merge pentru a intelege cultura si religia musulmana. Trebuie sa stiti ca pentru a patrunde in interiorul moscheei, exceptand plimbarile din jurul ei, trebuie sa aveti o tinuta adecvata: fara parti ale corpului la vedere. Putem spune ca este o regula de bun simt pentru a respecta cultura poporului.

Moscheea Hassan  (3)
Moscheea Hassan  (2)

 

Istoria spune ca Marea Moschee a inceput sa fie ridicata la dorinta ctitorului ei, regele Hassan II. Aceasta a fost conceputa in primul rand pentru a oferi intregii regiuni din jurul orasului un punct de referinta. Apoi s-a adaugat si insemnatatea religioasa si nevoia locuitorilor de a avea un loc de inchinare si rugaciune. Intregul proiect este creatia arhitectul francez Michel Pinseau care s-a intrecut pe sine in momentul in care a creat aceasta minune a orasului Casablanca.

Moscheea Hassan  (4)

Trebuie sa mai stiti ca pentru constructia sa si la realizarea decoratiunilor interioare au fost angajati peste 6 000 de marocani, atat mestesugari cat si artisti. Acestia au lucrat impreuna si au reusit sa ii confere moscheei stralucirea interioara si exterioara de care se bucura in zilele noastre.

Moscheea Hassan  (6)
Moscheea Hassan  (8)

Moscheea este deschisa zilnic pentru musulmani in timpul orelor de rugaciune, iar pentru turisti se permite accesul doar in cadrul grupurilor organizate cu ghid. Acestea se organizeaza zilnic si reusesc sa ofere participantilor o mica lectie de istorie in ceea ce priveste religia musulmana si traditiile lor.

Moscheea Hassan  (9)

Daca ajungeti la Moscheea Hassan II rebuie sa stiti:

Adresa: SOUR JDID, Casablanca, Maroc

Tarife Acces: Adulti: 120 DH, Copii si Studenti: 60 DH

 

 

Tags : moscheea hassan casablanca