close
Destinatii ⇣

Cetatea Vaticanului trebuie vazuta cel putin o data in viata !

Daca spunem Roma cu siguranta ne vine in minte si celebra Cetate a Vaticanului. De altfel acest oras este un stat independent situat in interiorul Romei.

Vaticanul a fost inca din cele mai vechi timpuri centrul crestinismului si si-a pastrat acest renume chiar si astazi. Tocmai de aceea regiunea este impanzita de biserici, catedrale, monumente religioase la fiecare pas si fiecare din ele au fost trasformate astazi in muzee. Desi sunt obiective turistice trebuie sa stiti ca in biserici inca se mai oficiaza slujbe.

cetatea-vaticanului-roma (1)
Pope Benedict XVI conducts the holy mass of Pentecost Sunday in Saint Peter's Basilica at the Vatican

De-a lungul timpului au existat legende in ceea ce priveste acest loc, unele dintre ele spunand ca aici Biserica a reusit sa infaptuiasca cele orori de neconceput pentru crestinism, dar toate care inca nu au fost confirmate si care raman in continuare sub semnul intrebarii si se numara printre misterele Vaticanului.

cetatea-vaticanului-roma (5)

Tot ce pot sa va spun este ca in momentul in care veti ajunge aici veti ramane fascinati de absolut tot ce va inconjoara. Nu veti sti la ce cladire sa va uitati mai intai sau pe care sa o vizitati pentru ca fiecare in parte au o arhitectura incredibila si extrem de bine conservata in timp.

cetatea-vaticanului-roma (4)
cetatea-vaticanului-roma (8)

Cel putin pentru mine, Cetatea Vaticanului se numara printre marile minuni ale lumii moderne. Desi nu sunt un om extrem de credincios, istoria acestui loc si incarcatura emotionala pe care o transmite, m-a facut sa ma simt mai aproape de Dumnezeu si fata de tot ceea ce inseamna divinitatea.

cetatea-vaticanului-roma (6)

Sa nu uitam ca in acelasi timp este unul din cele mai vizitate muzee ale lumii, el avand anual aproximativ 8,5 milioane de turisti ce ii trec granitele si care aleg sa se bucure de maretia sa.

cetatea-vaticanului-roma (7)

Puteti alege sa va cazati inclusiv in interiorul cetatii, dar va spun de pe acum ca preturile unei nopti de cazare sunt destul de piperate in comparatie cu cele din Roma. Asa ca daca va doriti sa va bucurati de o vacanta exceptionala nu ezitati sa treceti pe lista prioritatilor voastre Cetatea Vaticanului si implicit Roma.

Muzeele care pot fi vizitate aici sunt:

–          Muzeul Pio Clementino

–          Muzeul Chiaramonti

–          New Wing

–          Muzeul Gregoriano Profano

–          Muzeul Egiptean

–          Muzeul Etruscan

–          Muzeul Etmologic

–          Capela Sixtina

–          Camerele lui Rafael

–          Piata San Pietro

–          Biserica Sf. Petru ( Basilica San Pietro)

cetatea-vaticanului-roma (9)

La Vatican se ajunge foarte usor de oriunde din Roma cu metroul. Sunt 2 statii de metrou chiar aproape de intrarea in oras: statia Ottaviano S. Pietro-Musei Vaticani sau Cipro. De la oricare statie de metrou aveti de mers 10 minute pe jos pana in Vatican. Sunt indicatoare la tot pasul asa ca nu veti avea probleme ca veti gresi drumul.

Daca ajungeti la Vatican trebuie sa stiti:

Adresa: Viale Vaticano, Vatican, Roma

Program vizitare: Luni-Sambata: 09:00 – 18:00. Ultima intrare se face la ora 15:00.

Este inchisa duminica si in timpul sarbatorilor religioase

Se intra pe grupuri o data la 30 de minute.

Timp estimate de vizitare: aproximativ 4 -5 ore

 

Tags : cetatea vaticanuluiroma