close

Cred ca fiecare din noi este de parere ca Dubaiul este unul din orasele cele mai captivante ale lumii. Este incredibila puterea lui de a isi schimba infatisarea de la o zi la alta, cum autoritatile locale au reusita sa ofere viata unui teritoriu de nelocuit in trecut.

Fiecare cladire de aici va va face sa stati numai cu capul ridicat spre cer si va vor da senzatia ca se intind pana la nori. Dar pe langa nenumaratele zgarie nori si cladirile futuriste, Dubaiul isi respecta cu sfintenie traditiile si religia. Tocmai de aceea astazi ma voi opri la cel mai important lacas de cult: Moscheea Jumeirah.

moscheea-jumeirah-dubai (5)

Inca de la inceput va spun ca ea reuseste sa ofere o sansa rara pentru non-musulmani de a vedea din interior ce inseamna religia islamica. Este un loc cu program de functionare non-stop care ofera turistilor tururi explicative. Trebuie sa stiti ca in perioada Ramadanului ( cea mai mare sarbatoare islamica) in jurul ei veti vedea corturi pline cu credinciosi sa se roage, dar si turisti dornici de a gusta putin din traditiile acestui popor.

moscheea-jumeirah-dubai (1)

Ea este este construita in stilul arhitectural din perioada fatimida, iar pe timp de noapte arata incredibil datorita sistemelor de iluminat ce o inconjoara.

Desi este un loc ce poate fi vizitat gratuit, daca alegeti tururile explicative trebuie sa stiti ca veti plati 10 euro/ persoana, copii ce participa la tur trebuie sa aiba minim 5 ani.

moscheea-jumeirah-dubai (4)
moscheea-jumeirah-dubai (3)

In interior veti vedea cateva locuri specifice religiei ca:

QIBLAH – locul in care musulmanii se roaga ( spre Ma’kkah )

MIRHAB – este varianta altarului din bisericile noastre, dar acesta este extrem de ornamentat si este orientat catre rasarit. Aici mai marele moscheei isi aseaza covorul si conduce rugaciunile.Este locul in ca de forma unei nise, bogat ornamentat si orientat spre Makkah.

MINBAR – Locul unde se tin predicile si ceremoniile de vineri.

moscheea-jumeirah-dubai (8)
moscheea-jumeirah-dubai (7)
moscheea-jumeirah-dubai (6)

 

La final va sfatuiesc sa tineti cont ca in timpul vizitei veti intra intr-un lacas de cult al unei religii destul de stricta, asa ca daca sunteti femei v-a trebui sa aveti capul acoperit si sa nu fiti imbracate cu pantaloni sau fuste scurte.

 

Tags : Moscheea Jumeirah