close

 

Ingolstadt este un frumos oraş de lângă Munchen. Acolo se află Muzeul Audi.

ingolstadt_sightseeing

 

Muzeul  fost deschis în decembrie 2000. Sunt expuse aproape 60 de mașini și peste 30 de motociclete ale brandului Audi, dar și ale brandurilor surori, DKW, Wanderer, Horch și NSU, care în trecut au fuzionat. Are 4 etaje circulare. Odată ce aţi intrat în muzeu, luaţi liftul (sau “mașină timpului”) până la etajul superior, turul începând cu anul 1899. Cele două etaje ale expoziției permanente, de la 1899 la 1945 și de la 1946 la 2000, sunt fiecare împărțite în șapte secțiuni.
În 1899, August Horch a început ca producător de autovehicule, prin stabilirea companiei sale Horch Auto-Werke în Zwickau, Germania.Din cauza disputelor cu propriul consiliul de administrație, Horch a fost dat afară în 1909. Dornic să înceapă imediat o altă afacere cu automobile imediat, avocații i-au spus că numele Horch devenise marcă înregistrată a fostei companii și nu mai putea fi folosit. Având în vedere că numele Horch înseamnă “a auzi” în limba germană, tânărul său fiu care studia limba latină l-a convins să folosească traducerea latină a cuvântului ”a auzi”/”a asculta”, adică “Audi”.
În 1910 au fost produse primele maşini care poartă numele Audi, pur și simplu numite Tip A și Tip B.
1932 este anul în care are loc fuziunea dintre Audi, Horch Auto-Werke (compania originală a domnului Horch), DKW şi Wanderer- toate producătoare de automobile din Germania.
Noua companie fuzionată s-a numit “Auto Union” și logo-ul cu patru inele a fost creat pentru a semnifica cele patru branduri. Noul logo împodobea partea din față a tuturor modelelor produse de aceste patru mărci.

muzeu-audiMuzeul Audi

audi1

audi2
audi3
audi4
audi5
Tags : audigermaniamuzeu