close
Lituania

O destinație europeană interesantă: Lituania

Lituania este o țară cu ieșire la Marea Baltică. Are o suprafață de 65.300 de kilometri pătrați. Se învecinează cu Letonia, Belarus și Polonia. Câmpiile, pădurile, peste 3.000 de lacuri, lagunele, plajele cu nisip alb sunt câteva frumuseți naturale.

În Evul Mediu, Lituania era cel mai mare stat din Europa, iar capitala Vilnius un centru  important al educației și științei.

Pe 16 februarie 1918, această țară obține independența.

Iată câteva obiective turistice de vizitat:
În nordul Lituaniei, cam la 12 kilometri de orașul Siauliai există Dealul Crucilor, loc de pelerinaj. Este un monument unic pe Glob. Puteți vedea peste 100 de cruci mici și mari, rozarii și efigii aduse de pelerinii catolici, dar și statui ale Fecioarei Maria.

Situl arheologic Kernave

Se găsește la 35 de kilometri de capitala Vilnius. Este un ansamblu alcătuit din vestigii arheologice, forturi, morminte, artefacte din Paleolitic și Evul Mediu. Din 1994, situl arheologic este în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Klaipeda

Este un oraș-port situat într-o zonă foarte frumoasă. Este al treilea oraș ca mărime din Lituania, a cunoscut perioada Cavalerilor Teutoni. A fost capitala Regatului Prusiei. În prezent este cunoscut și datorită Festivalurilor de Jazz și al Mării.

Lacul Tauragnas

Este cel mai adânc lac din țară-62,5 metri, la cea mai mare altitudine deasupra mării -165 de metri.

Peninsula Curonian Spit

Are 98 de kilometri. Zona sălbatică este formată din dune de nisip alb, păduri de pin și zone de o frumusețe deosebită. Se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Principala așezare de acolo este orașul Nida unde casele de lemn sunt colorate, iar grădinile sunt și ele de admirat. Scriitorul german Thomas Mann și-a construit aici o casă de vacanță.

 

 

 

 

 

 

Tags : destinatieinteresantaLituania