close
AsiaDestinatii ⇣Israel

O excursie in Tel Aviv pentru cei care iubesc plaja !

Cand spunem Tel Aviv ne gandim la acel loc cu plaje minunate si iesire la Marea Mediterana. El este al doilea cel mai mare oras al Israelului dupa capitala Ierusalim. Si pentru ca stim importanta religioasa a acestei zone, este acea destinatie care se adreseaza in cea mai mare parte pelerinilor. Anual se organizeaza excursii pentru a vizita bisericile crestine si a intra in comuniune directa cu spiritualitatea. Pe langa importanta religioasa extraordinar de puternica, Tel Aviv ofera acea vacanta perfecta pentru cei care iubesc marea si plaja. Cu toate ca intreaga tara este un templu al religiei, aici veti avea parte si de o serie de distractii: baruri, cluburi si restaurante. Este orasul complet care a reusit o fuziune a spiritualitatii cu viata cotidiana.

Probabil este cea mai buna destinatie pentru a va linisti sufletul si a va distra in acelasi timp. Sa va amintim ca aici va veti bucura de imaginea exotica oferita de palmierii intalniti in fiecare pac si pe stradute. Tel Avivul este un oras extrem de dezvoltat el fiind centrul economic si cultural al tarii. Asta inseamna ca stiu cum sa isi atraga turistii si sa le ofere alternative in functie de fiecare exigenta.

tel_aviv

Localizare:

Tel Aviv este localizat pe Coasta Mediterana in partea vestica fata de centrul Israelului. Distanta dintre Acest oras si capitala tarii, Ierusalim, este de 69 de km si este un drum care se face foarte rapid cu masina.

harta-tel-aviv

Cum ajungeti aici:

La fel ca in majoritatea destinatiilor din afara tarii noastre cel mai usor se avunge pe cale aeriana. Catre Tel Aviv opereaza companii economice dar si de linie. Pretul unui bilet nu este foarte mare si, spunem noi, ca poate fi foarte accesibil pentru cei care isi doresc sa petreaca vacanta in Israel. Puteti ajunge cu autocarul  la Tel Aviv prin intermediul excursiilor organizate pentru pelerini anual. Asa veti avea ocazia sa vedeti cat mai multe obiective turistice din Israel.

www.click-travel.ro/Sejur Israel

TelAviv

Daca ajungeti la Tel Aviv trebuie sa vizitati:

Vechiul Jaffa este acea parte a Tel Aviv-ului care ofera turistilor experiente uluitoare si plimbari la pas printre cladirile vechi. Este zona in care a fost candva principalul port al orasului. Aceasta s-a dezvoltat foarte mult si localnicii au inceput sa deschida restaurante, piete si sali de concerte. Chiar daca a fost renovat si nu mai arata ca in trecut inca reuseste sa pastreze din farmecul si atmosfera acelor timpuri. De altfel aici inclusiv viata culturala este pusa in valiare prin intermediul galeriilor de arta si al muzeelor.

Tel-Aviv-Old-Jaffa

Muzeul de Arta este unul din cele mai mari muzee ale Israelului si detine un numar mare si diversificat de lucrari de arta. Prin intermediul acestora este evidentiata cultura si istoria poporului israelian. Acest muzeu a fost deschis pentru prima data in anul anul 1932. Pe langa arta locala, acesta detine si opere care apartin culturii europene, inclusiv picturi ale lui Monet, Van Gogh sau Picasso. Ce este interesant este ca aici veti avea ocazia sa admirati si expozitii de fotografie si design contemporan. In incinta muzeului a fost construita si o mini sala de cinema care se adreseaza turistilor cinemasti care nu se pot desparti de acest obicei nici in vacante. Pentru ca se adreseaza artei, inclusiv designul exterior este unul inedit cu o forma inedita si neconventionala.

muzeul-artei-tel-aviv

Parcul Hayarkon care poate fi foarte simplu asemuit cu un loc care slaveste natura verde in intr-o regine plina si nisi psi plaje. Este acel refugiu din calea soarelui si special creat pentru a fi o oaza de relaxare. Daca doriti sa inspirati aer proaspat si racoros va recomandam sa mergeti aici. Veti vedea cum localnicii stau intinsi pe iarba sau alearga prin parc. Puteti inchiria o bicicleta si sa faceti turul parcului.

Piata Rabin este cea mai mare piata publica din intreaga tara.  Initial a purtat denumirea de „Piata Regilor Israelieni”, iar in anul 1995 si-a schimbat denumirea in Rabin pentru ca primul ministrul din acea perioada Yitzhak Rabin a fost asasinat aici. De altfel in centrul pietei se afla un monument care a fost construit in memoria acestuia numit Yan Rabin. Este locul in care se organizeaza cele mai importante evenimente ale anului si ale orasului.

piata_rabin_tel_aviv

Cand trebuie sa vizitati Tel Aviv:

Datorita pozitionarii geografice puteti merge aici oricand doriti sa va bucurati de soare si caldura. De exemplu in timpul iernii se inregistreaza temperaturi minime de 9 grade C. Deci atunci este posibil sa nu aveti ocazia sa va bucurati de plaja, dar puteti fugi de zapada si frigul din Romania. In restul anului veti putea sa petrecti cele mai frumoase zile de stat la soare si bronzat. De altfel plajele sunt una din cele mai de seama atractii ale acestui oras. Planificati-va din timp o vacanta calduroasa si cu servicii impecabile oferite de hotelirii din Tel Aviv!

www.click-travel.ro

Tel-Aviv-plaja

jaffa-tel-aviv

Tags : excursie Tel Aviv