close
Destinatii ⇣Olanda

Obiective turistice in Amsterdam – ce nu merita sa faceti.

Daca sunteti intr-un oras strain, mai ales intr-un city break, atunci cu siguranta nu vreti sa pierdeti timp in ceea ce numim „tourist traps”, adica cu asa-zisele capcane, cu locuri care au faima de a fi obiective turistice interesante, dar pentru care nu se merita neaparat sa petreceti prea multe ore. Astazi o sa vorbim despre obiective turistice in Amsterdam si mai ales despre ce ar fi de ocolit.

1) In primul rand, ar fi bine sa nu schimbati bani in aeroportul din Schipol. Sute de turisti se plang de cursul extrem de prost;

2) Stiti acele corabii construite direct in sticle? Ei bine, nu le luati niciodata de pe strada Damrak, deoarece ele sunt la suprapret si, din pacate, nu e nicio diferenta intre ele si altele de la magazinele de pe strazile laturalnice, fiind facute de aceiasi mesteri. Preturile, in schimb, pot varia in minus si cu mai bine de 100 de Euro.
sticla

3) Nu cumparati bilete de autobuz. Cu un daypass care costa 7,5 Euro aveti acces in toate autobuzele si in sistemele de transport in comun, CU EXCEPTIA TRENURILOR!. Preturile incep de la 7,5 Euro pentru 24 de ore si cresc la 12,5 pentru 48 de ore si tot asa, pana la o saptamana.

4) Muzeul dedicat actelor intime este o mare dezamagire, iar asta nu o spunem noi, o spun o multime de turisti. E drept ca vorbim de Amsterdam, asa ca unii turisti ajung cu alte asteptari acolo, insa in realitate, nu sunt decat picturi cu nuduri din diferite timpuri, cateva busturi si nimic altceva.
sexmuseum-amsterdam-venustempe

5) Mare grija si la artistii de pe strada. De regula, in jurul celor din poza de mai jos sunt oameni care, daca nu le lasati bani, va vor urmari si vor striga deseori dupa voi sa le dati bani. E un sentiment neplacut, mai ales ca totul e o inselatorie, cei doi din poza de mai jos stand pe cadre metalice ascunse.
maxresdefault
In plus, e bine sa aveti grija si la cei pe care ii vedeti cu bratari pe mana, pentru ca deseori o sa vina spre voi si o sa incerce sa va puna o bratara pe mana, dupa care o sa va ceara bani

6) In general, e bine sa aveti grija la locurile foarte aglomerate, din doua motive: unu, pentru ca e posibil sa pierdeti prea mult timp stand la cozi, iar asta intr-un city break e foarte important si doi, pentru ca unde e aglomeratie, sunt si hoti de buzunare.