close

Bruxelles e capitala Belgiei, si totodata, una dintre capitalele Uniunii Europene. Este un oras relativ micut, cu sub 150,000 de locuitori, dar care joaca un rol important in Europa, atat in economia generala a continentului, cat si in chestiunile politice. Nu in ultimul rand, sunt multe obiective turistice in Bruxelles, ceea ce il face ideal pentru un city break sau chiar pentru un intreg concediu. Astfel, pentru azi v-am pregatit o lista a celor mai importante obiective turistice de acolo, pe care in niciun caz nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in capitala  Belgiei.

1. Atomium.
Este o cladire care a fost construita in 1958 si care imita perfect molecula de fier, bineinteles, vazuta la microscop, dar construita la o scala de 1:15000000000. Cei care urca in Atomium pot vedea orasul de sus, dar pot lua si masa intr-unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din lume, anume Chez Adrienne. Mare atentie, caci rezervarile se obtin cu greu. Oarecum in afara subiectului, dar in restaurantele de top ale orasului, daca clientii solicita condimente, bucatarii isi dau pe loc demisia.
atomium
2. Muzeul ciocolatei si laboratoarele de ciocolata.
Sa mai spunem ca ciocolata belgiana e cea mai buna ciocolata din lume? Stiti deja asta. Ceea ce e posibil sa nu stiti e faptul ca in Bruxelles e un muzeu al ciocolatei, care merita vizitat. Laboratoarele celor de la Wittamer (o companie cu o istorie veche de mai bine de 110 ani, care este si furnizorul de ciocolata al Curtii Regale belgiene) si al celor de la Pierre Marcolini.

muzeul ciocolatei

3. Beraria Cantillon.
Beraria Cantillon s-a deschis in 1900, iar de atunci, putine lucruri s-au schimbat. Gustul a ramas la fel ca in urma cu 114 ani, iar procedeele de obtinere a berii au ramas la fel. Beraria se gaseste in partea de sud a orasului, in aproprierea garii de sud.
cantillon
4. Grote Markt. Grote Markt sau „Grand Place” este piata centrala din Bruxelles. Este marginita de primarie si de Maison du Roi. Probabil stiti ca din doi in doi ani, piata gazduieste traditionalul covor de flori, care se intinde pe o suprafata de 1800 de metri patrati.
brussels flower carpet 2012 20