close
AngliaDestinatii ⇣Europa

3 muzee pe care trebuie sa le vizitati in Londra

Un simplu concediu un v-ar ajunge sa vizitati toate muzeele Londrei. Capitala Angliei gazduieste la momentul actual nu mai putin de 240 de muzee, fiecare dintre ele fiind extrem de interesante pe nisele abordate. Totusi, daca ar fi sa facem un top 3 muzee in Londra, acesta ar contine in mod clar urmatoarele, nu neaparat in aceasta ordine:
1. British Museum
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cu siguranta cel mai popular muzeu din Anglia, el poate fi gasit la adresa 44 Great Russell St. Vizitatorilor le este permis accesul gratuit, dar numai pentru colectiile obisnuite, nu si in cazul colectiilor private sau speciale. Muzeul gazduieste peste 2 milioane de obiecte, printre care si colectia Rosetta Stone, Sfinxul din Taharqo, statuia lui Amenhotep III (despre care se spune ca ar avea o vechime de peste 3000 de ani) si numeroase obiecte de arta din mai toate civilizatiile lumii.
2. Muzeul de Razboi Imperial
Muzeul Imperial de Razboi a fost amenajat in cladirea pe care odata functiona Bethlem Royal Hospital, un spital psihiatric. Multi spun ca este cel mai bantuit muzeu din Londra, dar asta nu s-a confirmat pana acum. Referitor la ceea ce gazduieste, fiind un muzeu de razboi, gazduieste in principiu armele folosite in cel de-al doilea razboi mondial, precum si o sectiune intreaga dedicata Holocaustului. Pentru amatori, el va fi redeschis in iulie 2014, atunci cand pe platoul sau vor ajunge din nou tunurile si avioanele gazduite, care acum sunt supuse unui proces de reparatie.

3. Galeria Nationala. Fondata in 1824 cu doar 36 de picturi, Galeria Nationala este unul dintre cele mai vizitate muzee in Londra. Gazduieste peste 2000 de lucrari de arta, printre care se afla si lucrari ale unor artisti precum Giotto, Piero della Francesca, Correggio, Titian si Raphael, alaturi de multi altii. Galeria Nationala o gasiti in Leicester Square, iar intrarea estre gratuita.