close

Gothenburg sau Goteborg, dupa denumirea sa oficiala in suedeza, este al doilea oras ca marime din Suedia si, totodata, unul dintre centrele turistice cele mai importante din Europa de Nord. Personal, cunosc acest oras mai mult pentru academia de jiu jitsu brazilian unde am avut onoarea sa ma antrenez, insa orasul e superb si are o multime de obiective care merita vizitate.

Care sunt cele mai importante obiective turistice in Goteborg? Daca ar fi sa fac un top 5, el ar arata cam asa:

1. Parcul de distractii Liesberg. Este cel mai mare parc de distractii din Europa de Nord si, totodata, locul in care au loc cele mai multe concerte in aer liber. Din pacate pentru cei care viziteaza Goteborg-ul pe timp de iarna (desi nu recomandam acest lucru), parcul este deschis in perioada 1 mai – 31 august, plus toate weekend-urile din aprilie si din septembrie. Intrarea in parc costa 55 de coroane, adica aproximativ 27 de lei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2. Slottsskogen, sau “castelul din padure”, dupa cum ar suna traducerea mot-a-mot din suedeza. Este un loc plin de paduri, care gazduieste muzeul national de istorie (Naturhistoriska Museet), o gradina zoologica (Barnens Zoo) si un parc dedicat activitatilor de familie, numai bun pentru picnicuri. Totodata, Slotttskogen gazduieste si cel mai vechi observator astronomic din intreaga Europa de Nord.

Slottsskogen
3. Botaniska Trädgården. Dupa cum probabil intuiti, este vorba de gradina botanica a orasului, care se intinde pe 175 de hectare si care gazduieste nu mai putin de 12,000 de specii diferite de flori. Pretul unui bilet este de aproximativ 20 de coroane, iar pentru intrarea in unele sere se mai cer cu titlu de donatie alte 20 de coroane. In total, costul de intrarea in toata gradina botanica e undeva la 20 de lei.

4. Arhipelagul din sudul Goteborg-ului. Este o zona superba, in care nu circula nicio masina, cu doar 5000 de locuitori. In zona se organizeaza multe excursii pe apa, plus ca e locul perfect pentru bai si pentru picnicuri pe plaja. Insulele din apropiere au gazduit vreme de secole dueluri si batalii pentru suprematie in lumea vikingilor, iar spiritul bataliilor inca domneste pe insule. Merita vizitate.
vastkust 18
5. Kungsportsavenyn. Este strada cea mai importanta din intregul oras si asta din cauza ca are cele mai importante magazine (centre de shopping) din oras. Are o lungime de aproximativ un kilometru si e locul perfect pentru cei care vor sa manance bine. Strada se mai numeste si Avenyn si e locul in care puteti gasi multe restaurante la preturi pentru toate buzunarele.

Kungsportsavenyn