close

Este joi si ne indreptam cu pasi repezi catre weekend, iar eu ma simt mai optimist ca niciodata. Inca de dimineata m-am trezit mai vesel si am decis sa profit de aceasta zi. Asa cum ii sade bine fiecarui calator prin lume, acesta trebuie sa viseze in primul rand. Iar visarea mea m-a dus cu gandul la Paris, orasul iubirii si al indragostitilor la fiecare pas. Dar ce spuneti daca va invit sa cunoasteti obiectivele turistice ale Parisului, daca va fac o lista cu cele mai importante? Eu voi incerca prin acest articol sa va arat sa ce ar trebui neaparat sa vizitati cand veti ajunge la Paris:

1. Turnul Eiffel – cu siguranta nu exista persoana in lumea aceasta care sa nu fi auzit de aceasta constructie minunata si de altfel toti cei care ajung in Paris trebuie sa aiba cel putin o poza cu el. Constructia turnului a durat 3 ani, din 1887 pana in 1889. De la lansarea sa si pana acum, in turn au urcat peste 250 de milioane de turisti, lucru care il situeaza pe pozitia 1 in topul celor mai vizitate obiective turistice cu plata din lume.In ceea ce priveste dimensiunile, acesta masoara 300 de metri, la care se mai adauga antena, care are 20 de metri. Cei care il viziteaza pot vedea Parisul de la 3 etaje diferite, ultimul fiind plasat la 276 de metri deasupra solului. Daca nu ne inselam, e punctul cel mai inalt de observatie.

eiffel-tower-5-640x426

2. Muzeul Louvre – Este cu certitudine unul din cele mai renumite muzee din lume si printre cele mai vizitate. Indiferent de perioada in care veti ajunge aici, la intrarea in muzeu va trebui sa stati la coada. Este cel care gazduieste pictura si mai celebra a lui Leonardo Da Vinci – Mona Lisa. Pe langa aceasta, veti putea vedea expozitii ale istoriei umanitatii. Este atat de fascinant incat nici macar nu va veti da seama cum a trecut timpul. Pentru a putea sa admirati totul este nevoie de mai mult de o zi petrecuta in aici.

3.Catedrala Notre – Dame: este o catedrala despre care s-a scris si cu siguranta inca se va mai scrie, s-au spus povesti si se vor nascoci altele noi. Pe langa insemnatatea spirituala pa care o are, nici arhitectura nu trebuie neglijata.

Notre-Dame

4. Catedrala Sacre Coeur – este o biserica situata in Piata St. Pierre, pe colina Montmartre din oras. A fost construita in 1876 in stil romano-bizantin, iar interiorul bazilicii este decorat cu mozaicuri, unul dintre ele reprezentandu-l pe Isus rastignit.

5. Palatul Versailles este localizat la 20 de km in afara orasului Paris, in zona de sud. Vreau sa va spun ca nici nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca initial aceasta cladire impozanta a fost o cabana vanatoreasca destul de modesta. Palatul este inainte de toate centrul politic al Frantei si un simbol al monarhiei absolute. In prezent pe langa aceste caracteristici, Palatul Versaille este si cel mai important muzeul al acestei tari.

Palace-of-Versailles

 

Tags : obiective turistice parisParis