close
Destinatii ⇣

Parcul National Arches din SUA sau desertul rosu

Mereu va spun ca sunt fascinat de minunile naturii, de forta ei distrugatoare, dar si creatoare. Deci imi place sa descopar locuri in care omul nu a avut nicio contribuitie ci doar a preluat acel loc ca atare. Ei bine un astfel de taram de poveste este si Parcul National Arches din Utah, S.U.A.

Acest parc este situat in sud-estul Utahului, la doar cateva minute de orasul Moab. Interesant la acest parc este ca indiferent pe ce carare o veti lua, indiferent de directia pe care o veti urma, veti reusi sa descoperiti la fiecare pas cate ceva nou.

parcul-national-arches (1)

Parcul National Arches contine cea mai mare concentratie din lume de arcade din piatra realizate natural. In sine locul este un desert arid cu nisip rosu, decorat cu forme de gresie erodate de vant si fenomele naturii. Va garanyez ca veti ramane surprinsi de felul in care natura a reusit sa sculpeze in piatra aceste forme destul de ciudate. Am spus ciudate pentru ca veti reusi sa observati forme ca: aripi, culmi, turle sau arcade. Intreaga suprafata a parcului masoara aproximativ 73.000 de hectare si are in componenta peste 2.000 de forme ce reprezinta minunile naturii inconjuratoare.

parcul-national-arches (2)

Pentru a putea strabate intreg parcul si a admira cele mai reprezentative formatiuni de aici va recomand sa va luati un ghid. Altfel ati putea sa va pierdeti prin desertul de Foc pentru ca acesta este impanzit de stradute si pasaje inguste asemenea unui labirint. Din pacate nu exista un traseu marcat pentru turistii ce ar dori sa se aventureze singuri si astfel ati fi predispusi sa va pierdeti printre galeriile de piatra. Asa ca ghidul este cea mai buna solutie si, de altfel, tot el va poate spune povestile fiecarei bucati de piatra in parte. Daca sunteti pasionati de geologie cu siguranta Parcul NAtional Arches este locul in care trebuie sa ajungeti.

parcul-national-arches (3)

Dar hai sa va las sa va delectati cu imagini ce spun mai mult decat cuvintele si care va vor convinge ca trebuie sa ajungeti aici macar o data in viata:

parcul-national-arches (4)
parcul-national-arches (5)
parcul-national-arches (6)
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

parcul-national-arches (9)

 

Tags : Parcul National Arches