close
Scotia

Obiective turistice in Scotia – ce trebuie sa faceti si sa vedeti

Cred cu tarie ca Scotia nu e nici pe departe pe atat de populara pe cat ar trebui sa fie in contextul in care alte tari, mult mai putin spectaculoase, Macedonia sau Albania, de exemplu, sunt deseori mai preferate de catre turisti. Astazi o sa va prezentam pe scurt cateva obiective turistice in Scotia si alte lucruri pe care ar trebui sa vi le mai programati pe parcursul sederii, tocmai pentru a vedea cat de fantastica e aceasta tara!

1) Savurati o cafea in Elephant House, in Edinburgh, acolo unde J. K. Rowling, faimoasa creatoare a seriei „Harry Potter” a creat primele schite ale seriei careia i-a adus peste un miliard de dolari;
elephant-house

2) Asa arata un mic dejun clasic. Simplu, hranitor, suficient cat sa va tina cateva ore bune!
mic-dejun-scotian

3) Pe alocuri, Aberdeen pare un oras neatins de trecerea timpului, mai ales in cartierele vechi, acolo unde casele au ramas la fel ca pe vremuri.
aberdeen

4) Faceti o vizita parcului national Cairngorm, mai ales daca ajungeti in zilele ce urmeaza (toamna 2016), caci toamna e splendida acolo.
caringorm

5) Vizitati Galeria de Arta Moderna din Glasgow. Marele avantaj stiti care e? Ca intrarea e gratuita si chiar aveti ce vedea!
galeria-de-arta-moderna

6) Stiti ca Scotia e una dintre cele mai puternice natii la capitolul rugby, nu? Daca sunteti pasionati, puteti merge pe Murrayfield Stadium sa vedeti un meci live. Galeriile sunt intotdeauna fascinante!
murrayfield-stadium

7) Vizitati Cascada Zanelor, de pe insula Skye. Sunt multi care se avanta in apele reci, insa in mod clar acest lucru nu e recomandat amatorilor.
cascada-zanelor

8) Daca puteti, inchiriati o masina si mergeti pe A82 spre Glencoe. Dupa cum au spus-o si cei de la Telegraph, nu veti mai vedea nicaieri altundeva un peisaj mai dramatic si mai spectaculos.
glencoe

Voi pe unde ati fost si ce alte obiective turistice in Scotia recomandati?