close
CehiaDestinatii ⇣

Oraşul Brno, o destinaţie inedită din Cehia

Brno este al doilea oraş ca mărime din Cehia. Este înconjurat de păduri mixte, iubitorii de drumeţii şi ciclism fiind avantajaţi și ei.
Brno a apărut pe locul unei aşezări celtice. În cel de-Al Doilea Război Mondial a fost distrus grav în timpul bombardamentelor anglo-americane.
În zilele noastre, oraşul oferă o combinaţie de vechi şi nou. Centrul vechi este un obiectiv turistic important.

Iată ce mai puteţi vizita în oraşul din Cehia:
Catedrala Sfinţilor Petru şi Pavel
Este cunoscută mai ales ca Petrov.Se află pe un deal,în locul unde a fost Castelul Brno.Edificiul este catedrală din secolul 13.Turnurile au 84 de metri în înălţime.
Exteriorul este în stil neogotic,interiorul în stil baroc.Este un monument impozant care este reprezentat pe moneda de 10 coroane.
Puteţi ajunge la catedrală mergând 10 minute pe jos din centrul acestui oraş primitor.

Castelul Spilberk
A fost o clădire regală în secolul 13,reconstruită ca fortăreaţă în stil baroc între secolele 17 şi 18 pentru a servi drept închisoare.În zilele noastre adăposteşte Muzeul oraşului Brno cu expoziţii permanente referitoare la istoria castelului şi a oraşului, precum şi expoziţii de artă ocazionale.

Subteranul oraşului Brno
Pasionaţii de istorie pot vedea locuri vechi aşa cum este Labirintul de sub Piaţa de Legume. Crama Mintmaster din Piaţa Dominicană are un spaţiu subteran care poate fi vizitat.

Primăria veche a oraşului
Este cel mai vechi edificiu din Brno.La mijlocul secolului 13 era sediul consilierilor locali.În 1935, consilierii s-au mutat în noua primărie,în Piaţa Dominicană.
Primăria veche are un portal gotic deosebit cu un foişor strâmb şi un pasaj cu un dragon, simbol iubit şi respectat de locuitori.Turiştii pot vizita turnul unde există o Galerie cu opere de artă,Centru de Informare şi spaţii expoziţionale.

Tags : brnodestinatieinedita