close
Destinatii ⇣Romania

Obiective turistice puţin cunoscute din oraşul Constanţa

Constanța, acest oraş multicultural îmbină civilizaţia orientală cu cea occidentală.Grecii, bizantinii şi turcii au influenţat istoria lui. Grecii au întemeiat în secolul 7 Cetatea Tomis.
Tomisul, aşezare din timpul procesului de colonizări greceşti, a devenit foarte important în vremea Împăratului Constantin cel Mare. Numele lui a dat, potrivit unora, denumirea de Constanţa.
Oraşul-port la Marea Neagră poate fi vizitat în orice anotimp.

Pe lângă obiectivele turistice obişnuite există şi unele inedite.
Iată câteva dintre acestea:
Parohia “Sfinţii Îngeri”, numită şi Capela Militară
A fost construită cu sprijinul Armatei între 1938 şi 1940. Este o combinaţie de stiluri bizantin şi brâncovenesc. Se găseşte în cartierul Tomis 2.


Silozurile Anghel Saligny
Au fost proiectate de Anghel Saligny după planurile arhitectului Petre Antonescu.Sunt nişte clădiri industriale istorice din acest oraş. Au fost realizate între 1904 şi 1909 şi 1912-1915.Au fost construite 4 edificii:3 silozuri şi uscătorul.A fost folosită o tehnologie utilizată la vremea aceea în America pentru zgârie-nori: sunt din cărămidă şi au structură metalică. Uscătorul echivalează cu un bloc de 16 etaje. Elementele neoclasice de pe faţade, dar nu numai, au avut ca sursă de inspiraţie arhitectura nord-americană.

Hotel Cherica 

Este singurul hotel de la malul Mării Negre construit înainte de anul 1900. Datează din 1896. Era un loc de popas pentru călugării ortodocși din România care se duceau și se întorceau de la Muntele Athos. Clădirea era cunoscută atunci drept “Hotel Călugărul”. 

În 2003 a început reabilitarea clădirii.În anul 2008 a fost redeschis edificiul istoric.

Tomis Eye

Pe 26 iunie 2020 a fost inaugurată roata panoramică Tomis Eye în zona Poarta1. Din aceasta puteți admira Cazinoul, faleza, marea, dar și o parte din port. Roata are 26 de cabine și o înălțime de 36 de metri.

Tags : constantacunoscuteobiectiveputin