close
Destinatii ⇣EuropaLetonia

Palazzo Vecchio – cel mai important obiectiv turistic din Florenta

Florenta era denumita in epoca medievala “Atena mestesugarilor”. E un loc atat de incarcat de cultura, incat nici macar in 1000 de articole despre Florenta nu am putea sa o acoperim macar pe jumatate. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns de mare popularitatea orasului, ea a fost sporita odata cu lansarea cartii “Inferno” a lui Dan Brown, in care personajul principal, Robert Langdon, cauta sa rezolve un mister ce pune pericol o buna parte din populatia lumii bazandu-se pe operele de arta din Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio si numeroase alte cladiri vechi.

Astazi vom vorbi despre Palazzo Vecchio. Este gazduita de Piazza della Signoria si este astazi, in marea-i majoritate, un muzeu.
palazzo vecchio 4
palazzo vecchio 3
palazzo vecchio 2
palazzo vecchio 1
Cea mai importanta camera din intregul palat este Salone de Cinquecento, o camera imensa, lunga de 52 de metri si lata de 23 de metri. In aceasta camera au lucrat atat Leonardo da Vinci, cat si Michelangelo. Totusi, cateva dintre operele lor neterminate s-au pierdut sau s-au distrus in urma lucrarilor gresite de restaurare.

La etajul al doilea se gasesc Hala Justitiei (Sala delle Udienze), Sala dei Gigli si Apartamentele Elementelor, care sunt in numar de 5, la care se adauga Terasa lui Saturn, Camera lui Hercule, Camera Leilor, Camera lui Jupiter, Sala de Audiente etc.

Una dintre cele mai interesante camere, cel putin pentru unii, e Cancelaria Veche, camera in care Nicollo Machiavelli o folosea ca birou pe vremurile in care era unul dintre cei mai cunoscuti si mai influenti oameni politici din Florenta.