close
Destinatii ⇣georgia

Petreceţi Paştele în Georgia, o ţară minunată !

Georgia este o ţară cu o cultură şi o istorie remarcabile. Se află la intersecţia dintre Europa şi Asia, identitatea culturală deosebind-o de alte ţări. Ocupă un loc central în Caucaz, între Marea Neagră şi Marea Caspică. Potrivit săpăturilor  arheologice, pe teritoriul Georgiei au fost primii hominizi din Europa acum 1,8 milioane de ani. Se crede că aceştia au fost primii europeni.

Georgia este considerată locul de naştere a vinului. Sunt  zeci de soiuri de struguri, iar vinurile georgiene sunt celebre în întreaga lume. Datorită localizării  geografice  speciale, Georgia a fost  din cele mai vechi timpuri în sfera intereselor călătorilor și comercianților. Printre ei au fost  şi argonauţii, marinarii greci.

Peisajele din Georgia sunt superbe. Sunt munţi, câmpii, păduri, văi, peşteri, cascade, podgorii.

adventure-in-georgia-1
adventure-in-georgia-2
Adventure-in-Georgia
IMG_0165-800
1-BeautifulSignagi-MN-1

Regiunea Kakheti se găseşte în partea de est a Georgiei. Este cea mai mare zonă viticolă din ţară. La Crama Tsinandali este produs unul dintre vinurile celebre din Georgia, acolo existând chiar vinuri din 1814.

Kakheti
alaverdi-cathedral

Telavi este cel mai mare oraş din regiunea Kakheti. Oraşul datează din secolul 12. Se află în Valea râului Alazani. În Telavi puteţi vizita Castelul Batonis Tsikhe (a fost reşedinţa principală a regilor kakhetţieni în secolele 17-18; castelul are două biserici).

telavi
telavi2
the-palace-of-king-erekle-ii-in-telaviCastelul Batonis Tsikhe

casteltelavi

castletelavi2

Tbilisi, capitala Georgiei, este cel mai mare oraş din ţară. A fost fondat în secolul 5. Este împărţit în oraşul vechi şi în oraşul nou.

În oraşul vechi puteţi vizita Biserica Metekhi din secolul 12, Băile de Sulf din cartierul Abanotubani, Fortăreaţa Narikala, una dintre cele mai vechi construcţii de apărare din oraş şi Biserica Anchiskhati.

Bulevardul Rustaveli este artera principală din Tbilisi.

La Biserica Ortodoxă Sioni puteţi asista la Slujba de Paşte.

Tbilisi_destination_cover2
tbilisi_final_cover
tbilisi3
Tbilisi-historical-center-at-sunset
the_metekhi_church_of_the_virgin_1024x768_a5t-1024x768Biserica Metekhi

rustavelisquarePiaţa Libertăţii

From the 6th century

narikala_fortress__around_876x582_zb1Fortăreaţa Narikala

Mtskheta este unul dintre cele mai vechi oraşe, locul unde s-a desfăşurat o activitate creştină timpurie. Printre obiectivele turistice se numără Catedrala Svetitskhoveli din secolul 11 şi Mănăstirea Jvari din secolul 6.

mtskheta

svetitskhoveli_cathedral_1024x776_y9xCatedrala Svetitskhoveli

jvari-mtskheta-georgia1Mănăstirea Jvari

Oraşul istoric Gori este locul unde s-a născut Stalin. Acolo se găseşte muzeul dedicat lui.

gori

gorimuseumMuzeul dedicat lui  Stalin

Uplistsikhe este oraşul săpat în stâncă. Uplistsikhe (literalmente „Cetatea Domnului”) a jucat un rol important în istoria Georgiei. Locul a fost fondat în Epoca târzie a Bronzului, în jurul anului 1000 î.Hr. A fost unul dintre cele mai importante centre politice și religioase ale Georgiei. Puteţi admira primele locuinţe şi tunele subterane, dar şi biserica din secolul 9.

uplistsikhe2

uplistsikhe9
9th-10th-century-church-above-uplistsikhe-cave-cityBiserica din secolul 9

 

Gastronomie
carne de pui în sos de nuci mărunţite
katchapouri (plăcintă cu brânză)
găluște mici de carne numite khinkali
salate și legume marinate

IMG_1562-800-768x1024

mancare
Tags : georgiapastetara