close

Stațiunea Pomorie se găsește în sud-estul Bulgariei,  pe o peninsulă stâncoasă îngustă,  la 20 de  km de Burgas și la 18 km de stațiunea Sunny Beach.

Este soare până la 2.360  de ore pe an. În iulie, temperatura medie a aerului și a apei  este de  23,6 grade. 

Orașul a fost fondat în secolul IV î.Hr. lângă un lac sărat numit ”sacru” de tracii antici, deoarece avea proprietăți curative.

Dimineața,  înainte de răsăritul soarelui, aerul este bogat în ozon si ioni negativi.

Datorită răcirii lente a apei mării, toamna este călduroasă. Toamna,  temperatura medie  este de 20,5 grade. Ninsorile sunt minime,  zăpada ținând între  5 și 7 zile. De la jumătatea lui octombrie până la începutul lui martie, marea încălzește aerul.

Primăvara, temperatura medie  este de 14 grade. Clima vă permite să faceți tratament cu băi de soare și apă de mare. Ea a favorizat apariția celor  17 podgorii  de 200 de hectare,  celor 2. 200 de hectare cu  livezi și  celor 800 de hectare  cu grădini de legume. 

Datorită  calităților nămolului, acesta este  printre cele mai bune de pe Glob.
În sanatoriul modern din Pomorie sunt tratate diverse  boli tot timpul anului. Iată câteva:  boli ale sistemului muscular, osos,  boli de piele, ginecologice, de recuperare post-operație, afecțiuni ale organelor respiratorii, boli ale inimii și ficatului.

 În Pomorie există și edificii istorice vechi  din cărămidă și  lemn, similare cu cele din Nesebar si Sozopol. 

În istoria sa de 25 de secole, Pomorie (până în anul  1934 numit Anchialos) a fost colonie greacească, dar și  “civitas magna” – un oraș prosper în Imperiul Roman, cetate valoroasă ca importanță  a primului stat bulgar, furnizor principal de sare de mare, vin și coniac din Imperiul Otoman.

Numele Pomorie înseamnă în limba bulgară ”oraș aproape de mare”. 

Printre cele mai interesante obiective turistice se numără și vechiul  Dome Tomb, mormânt  din timpul dominației romane din acest oraș, Mănăstirea Sfântul  Gheorghe, un monument de arhitectură medievală.

Pozele 2 și 3: Mănăstirea Sfântul Gheorghe

Stațiunea Pomorie dispune de peste 60. 000 de locuri de cazare de categoria 1, 2 și 3 stele.  Aeroportul se află la 8 km distanță. În apropiere de oraș sunt  stațiunile Sunny Beach și Burgas, unde vă puteți  de relaxa și distra.

Golful Pomorie este preferat pentru celebrele  yachting și navigație, dar și de pescarii amatori. 

Tags : frumoasapomoriestatiune