close

Franţa este o ţară în Europa de Vest  (Franța metropolitană).  Cuprinde inclusiv insule și teritorii din alte părţi ale planetei  (Franța de peste mări).

De-a lungul timpului, Franţa a controlat ţinuturi precum  Seychelles, Mauritius, Vietnam, Mexic, printre altele.

Este o destinaţie turistică importantă în fiecare an.

Vila Ker Magdalena din staţiunea  Bénodet este cea mai înaltă. A fost construită între 1926 și 1928 și a fost numită la momentul respectiv Villa Magdalena sau KerMadalen.

Maurice Heitz-Boyer, medic și prieten al paşei Glaoui din Marrakech a decis să construiască o clădire în stil marocan. A apelat la arhitectul Albert Laprade a cărui carieră a început în Maroc.

Pentru construcția vilei au  fost chemaţi muncitori italieni care s-au stabilit mai târziu în Bénodet. La rândul său, Glaoui a trimis o duzină de muncitori marocani pricepuţi în arta mozaicului  și în decoraţiunile  orientale.

Clădirea are formă de navă.

Satul Pont-Aven

Sat al pictorilor din 1865, Pont-Aven este legat de povestea lui Paul Gauguin și a prietenilor săi. Dispune de un muzeu, ateliere ale artiștilor și multe locuri private de expoziţii.

Până la mijlocul secolului al XIX-lea, Pont-Aven, numit astfel după râul care trece pe acolo, era cunoscut pentru morile și portul său. Odată cu apariția căilor ferate s-a dezvoltat turismul, iar în anii 1860 unii pictori americani au descoperit satul. Paul Gauguin a ajuns la Pont-Aven în 1886, cu linia de tren tocmai inaugurată, Paris- Quimper. În 1888 l-a întâlnit pe colegul său artist Émile Bernard. A fondat Şcoala Impresionistă din Pont-Aven.

Satul  este cunoscut şi datorită biscuiților cu unt breton.

Pentru plimbări vă recomandăm Promenade Xavier Grall, numită după un scriitor renumit care locuia în sat.  Există, de asemenea, Promenade des Moulins, zonă de promenadă în jurul a 15 mori de apă din Pont-Aven.

 

Festivalul Florilor

Satul este  de plin de viață şi pe 1 august când are loc Fête des Fleurs d’Ajonc.  Muzică și dans Breton, costume tradiţionale la Festivalul Florilor !

 

.

Belon– cea mai veche fermă franceză ostreicolă (de stridii plate)

Cel mai bine se ajunge la Belon  cu mașina. Din direcția Lorient, ieșiți spre D16, urmați D16 și D116 spre sud spre Moelan-sur-Mer. Continuați pe D116 la sud până opriți la Port de Belon.

Farul Eckmuhl din Penmarc’h, Franţa

Are 65 de metri. A fost ridicat în 1897. Încă funcţionează.

Adélaïde-Louise Davout, marchiză de Blocquevill, a lăsat prin testament o parte din avere pentru construirea lui. Voia să fie în cinstea tatălui ei şi să reziste în timp.

Farul are formă octogonală.

S-a folosit kersantit, granit vulcanic şi în interior opalin, topitură de sticlă, aceasta nereţinând umezeala.

Aşa cum a vrut marchiza, farul arată înăuntru ca un palat. Plafonul este de marmură, iar pilastrul de bronz.

Farul funcționează cu energie electrică, având două lămpi de 70 de waţi de înaltă performanță. Din februarie 2008 se foloseşte automatizarea.

Rezervaţia Capului Sizun din Goulien, departamentul francez  Finistère

A fost creată în 1959.

Castelul Keriolet

Frumosul castel se află în oraşul francez Concarneau.

 Prinţesa rusă  Zenaide Youssoupov  a construit castelul pentru soțul ei, contele de Chauveau din Concarneau. Prinţesa era foarte îndrăgită în regiune.

Keriolet este plin de simboluri care reprezintă istoria și tradiția din Bretania (un cuplu  breton, simboluri naționaliste bretone,  dar şi un urs în vârf, coroane, statui). În secolul 20,  Castelul  Keriolet a aparținut mai multor proprietari, printre care şi nepotul prințesei, Felix Yusupov. Castelul a fost restaurat. În prezent, Keriolet găzduiește câteva evenimente de muzică electronică. Renumitul DJ Laurent Garnier a fost acolo  pe 12 mai 2010 pentru o petrecere.

 

 

 

Tags : Frantafrumoasatara