close
Destinatii ⇣Italia

Riviera Conero, un paradis în regiunea Le Marche

Italia este o ţară plină de istorie, cultură şi peisaje frumoase. Unul dintre locurile deosebite este Riviera Conero, perla Adriaticii. Acolo există Muntele Conero de 572 de metri (nu este foarte înalt, dar este spectaculos), respectiv Parcul Regional Conero. Suprafaţa parcului este de 5.800 de hectare. Este Rezervație Naturală Protejată din 1987. Sunt peste o mie de specii de plante sălbatice şi multe păsări.

Veţi vedea peşteri şi stânci albe.

Pe Riviera Conero puteţi practica diverse sporturi nautice: canotaj, scufundări, windsurfing și kite surfing.

Pe dealurile verzi din Sirolo veţi găsi Clubul de Golf Conero, aproximativ 70 de hectare şi 18 găuri. Principala plajă din Sirolo se numeşte San Michele. Tot în acest sat medieval pitoresc există grota şi stânca I Lavi care oferă o privelişte unică.

În afară de satul Sirolo, riviera cuprinde şi satele Numana şi Camerano.

Recanati este un alt sat din regiunea Le Marche. Este casa unuia dintre cei mai mari poeţi ai Italiei, Giacomo Leopardi. Pe pereţii şi uşile clădirilor puteţi citi pasaje din poemele sale.

În ceea ce priveşte gastronomia, menţionăm tradiţionalul brodetto, supă de peşte din 13 specii de peşte.

O specialitate delicioasă este moscioli, midii sălbatice din Golful Portonovo. Portonovo, cunoscut drept Golful Verde. Este unul dintre locurile cele mai bune pentru practicarea windsurfingului. Ca obiective turistice sunt următoarele: Biserica medievală Santa Maria di Portonovo (bijuterie în stil romanesc). Biserica a fost construită în 1034 de călugării benedictini. S-a folosit piatra albă Conero. Acest edificiu a fost menţionat de Dante în celebra sa „Divina Comedie”. Un alt loc istoric este Turnul Clementina. A fost construit în 1716 pentru ca oamenii să fie apăraţi de piraţi. În timp n-a mai avut rol militar, fiind iubit de poeţi precum Lauro de Bosis şi celebrul Gabriele d’Annunzio. Al treilea este Fortul lui Napoleon, construit în 1810 în timpul domniei lui Napoleon din Italia. În prezent este un hotel elegant.

Bombetti-mâncare din melci de mare cu sos şi chimen dulce sălbatic.

În ceea ce priveşte vinul, Rosso Conero este vin roşu, Verdicchio fiind numele celui alb.

Tags : ConeroLe MarcheRiviera