close

Denumirea de Cote d’Azur, Coasta de Azur a fost dată în anul 1887 de scriitorul Stephen Liegeard. Este partea sudică a regiunii Provence. Cuprinde 115 kilometri de plaje şi zone de coastă. Patroana spirituală a acestui oraş este Sfânta Maxima, de unde şi numele acestuia.

Puteţi practica diverse sporturi nautice, veţi vedea plaje frumoase, podgorii, păduri de pini şi plantaţii de măslini.

Sainte-Maxime s-a dezvoltat în jurul unei mănăstiri din secolul 11. S-a numărat printre primele localităţi eliberate de sub stăpânirea nazistă.

Clădirile sunt în stil Art Deco, eclectic şi cubist.

Iată câteva obiective turistice:

Turnul Pătrat (La Tour Carree)

Acest edificiu defensiv datează din secolul 16 şi împiedica invadatorii de pe mare să se instaleze acolo. A servit drept închisoare, şcoală şi primărie, iar în prezent adăposteşte Muzeul Tradiţiilor Locale.

Portul are 800 de locuri de ancorare.

Promenada Simon Loriere găzduieşte Teatrul Mării, sculpturile Dimineaţa, Ziua și Noaptea semnate Jean Portal, Aleea Campionilor, dar şi Cazinoul Sainte-Maxime din 1929.

Dintre plaje amintim de  Plage du Centre-Ville, Plage de la Garonnette, Plage de la Nartelle, Plage de la Croisette și Plage des Elephants, ultima denumită astfel după Jean de Brunhoff, autorul celebrei  serii de cărţi despre Elefantul Babar.

Grădina Botanică

Se numeşte Parc Botanique des Myrtes. Veţi putea admira peste 60 de specii de plante mediteraneene, cum ar fi: chiparoşi de Lambert şi de Provence, moşmoni, tamarini, dar şi arbori de camfor, arbori dragon, cocotieri din Brazilia.

Grădina dispune de un loc pentru picnic, dar şi de unul pentru copiii care vor să se joace.

La 10 kilometri de acest oraş există Muzeul Fonografului şi al Muzicii Mecanice. Sunt  aproape 350 de exponate, fonografe, cutii muzicale, piane mecanice, gramofoane. O piesă rară este şi instrumentul muzical melofon din anul 1780.

În ceea ce priveşte festivalurile, în luna februarie se desfăşoară Festivalul Mimozei (Acacia spp.). Au loc bătăi cu flori, carnavaluri, parade.

În perioada 14-15 mai este celebrată patroana oraşului, Sfânta Maxima. Sunt procesiuni, defilări ale grupului de fluieraşi şi toboşari tineri, dar şi spectacole susţinute de grupul folcloric local numit Lei Magnoti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : Coasta de AzurorasSainte-Maxime