close
Destinatii ⇣

Roma, un oraş plin de istorie, cu un patrimoniu artistic excepţional

Roma a fost fondată de Romulus şi Remus în anul 753 î.Hr. A fost centrul Marelui Imperiu Roman. Din 1870 este capitala Italiei.

Aflat în mijlocul peninsulei italiene, oraşul deţine două aeroporturi, Ciampino, la 13 kilometri de Roma şi Fiumicino (numit şi Leonardo da Vinci), la 26 kilometri de capitală.

Arhitecţii Borromini şi Bernini, reprezentanţi ai barocului şi-au pus amprenta asupra palatelor, vilelor şi fântânilor din Roma.

Sub stăpânire papală, artiştii Renaşterii Michelangelo, Raphael şi arhitectul Donato Bramante şi-au desfăşurat activitatea aici.

În ceea ce priveşte obiectivele turistice, iată câteva dintre acestea:

Colloseum

Cunoscut şi sub denumirea de Amfiteatrul Flavian, este un amfiteatru oval din centrul oraşului. Construit din travertin, tuf, este cel mai mare de pe Glob.

De-a lungul timpului, acolo au crescut 684 de specii de plante.

Monumentul este în Patrimoniul Mondial UNESCO. Face parte din cele şapte minuni ale lumii.

Gladiatorii sunt simbolul Colloseum-ului.

Piaţa Poporului (La Piazza del Popolo)

Este o piaţă mare, frumoasă unde se găsesc trei biserici şi un obelisc vechi adus din Heliopolis, Egipt. Fântânile din piaţă se numesc Fântâna Zeului Neptun şi Fântâna Zeiţei Romei.

Colina Pincio

De acolo se poate vedea oraşul de sus. Numele dealului vine de la familia Pinci, familie care a stăpânit zona în secolul 4.

Castelul Sant’Angelo

Mausoleul lui Hadrian, cunoscut drept Castelul Sant’Angelo, este o clădire care are formă cilindrică. Se găseşte în Parcul Adriano, aproape de Vatican.

A fost folosit şi de papi drept fortăreaţă şi castel. În prezent adăposteşte un muzeu.

Piaţa Sfântul Petru

Este o piaţă impresionantă din Vatican. Bazilica şi piaţa poartă numele Sfântului Petru, Apostolul lui Isus, coniderat de unii primul Papă.