close
Destinatii ⇣

Şapte locuri frumoase din Dorset, Anglia

Regiunea este cunoscută datorită peisajelor deosebite şi Coastei Jurassic aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO unde se găsesc fosilele unor creaturi care au existat acum 185 de milioane de ani. Dorset face parte din Anglia rurală, în sud-vestul ţării. Magnificul litoral din Dorset are plaje încântătoare, golfuri ascunse şi stânci abrupte.

Iată câteva obiective turistice importante:

Lyme Regis

Staţiunea de pe litoral se află în centrul Coastei Jurassic. Este şi un oraş al pescarilor. Lyme Regis este legat inclusiv de viaţa şi operele scriitoarei Jane Austen.

Shaftesbury

În acest oraş există Gold Hill, una dintre cele mai fotografiate străzi din Marea Britanie.

Castelul Maiden

Este o fortificaţie care datează din Epoca de Fier. Este cel mai mare şi cel mai complex castel din Epoca de Fier din Marea Britanie.

Biserica St. Edwold’s

Este una dintre cele mai mici biserici din Anglia. O puteţi vizita în satul Stockwood. Biserica datează din secolul 15 şi măsoară doar 9,1 metri pe 3,9 metri.

Chapman’s Pool

Este un golf mic de pe Insula Purbeck, Dorset. Se poate ajunge la el mergând pe jos pe un drum de coastă sau cu barca.

RSPB Rezervaţia Naturală Arne

Se găseşte lângă satul Arne. Este casa a şase reptile originare din Anglia, a multor specii de păsări, fluturi, libelule.

Conacul Athelhampton şi grădinile sale

Conacul datează din secolul 15. Are şi o pivniţă unde se păstrează vinul. Există şi o galerie unde sunt expuse operele pictoriţei ruse Marevna care a locuit în acel conac.

Grădinile au flori precum lalele, trandafiri, magnolii, crini şi clematite.