close

Dupa cum bine stiti am inceput o campanie pe blogul nostru de a incerca sa va facem cunoscute si alte orase din lumea asta, diferite de cele vizitate anual de mii de turisiti. Printre ele se numara si San Gimignano, un satuc medieval din Italia ce se ascunde de ochii lumii prin intermediul cladirilor din piatra. Un sat in care timpul nu are limite si nici nu trebuie sa ne ostenim sa il masuram. Trebuie doar sa ne plimbam pe stradute si sa admiram suprematia pe care acesta a avut-o in acele timpuri. Si pentru ca este o zona importanta pentru Europa, din anul 1990 a fost inscris in patrimoniul cultural al U.N.E.S.C.O.

San Gimignano (2)

Abia atunci turistii au inceput sa il mai vizteze, dar nu sunt suficienti in comparatie cu atmosfera pe care o emana. Este atat de simplu aici totul, parca omul si agitatia lor continua au invatat sa stea, sa nu se grabeasca, sa spuna mereu: avem timp pentru toate. Avem timp sa visam, sa fim noi, sa ne bucuram de natura si de minunile ei.

San Gimignano (3)

San Gimignano (5)

Privit de sus San Gimignano isi arata scopul pentru  care a fost construit. O cetate cu rol de aparare care are o serie de turnuri asemanatoare cu zgarie norii celebrii din lume. Numai ca acestea nu au fost construite cu tehnologia de acum ci prin munca asidua a oamenilor. Si uitati cum se mai adauga inca o incarcatura emotionala. Trebuie sa recunoasteti ca acele constructii vechi impresionante si rezistente pana astazi, fara tehnologii avansate, inca sunt un mister pentru noi.

San Gimignano (1)

El face parte din regiunea Siena a Italiei. Deci un veti avea ocazia sa vizitati un alt oras al acestei tari parca indragostita de frumos. Trebuie sa va spunem ca imprejurimile sunt formate numai din paduri cu arbori mereu verzi, iar daca stati mai multe zile va recomandam sa faceti o plimbare pe aici. Puteti chiar sa faceti si un picnic in zonele special amenajate. In weeekend aceste paduri rasuna de voie buna si la orice pas se aud vocile bucuroase ale localnicilor si turistilor deopotriva.

San Gimignano (8)

San Gimignano (7)

San Gimignano (6)

Nu trebuie sa ratati nici cafenelele si restaurantele specifice italienilor. In perioada verii foarte multe dintre ele au amenajata o terasa afara pe trotuar. Trebuie sa va mai spunem ca aici veti intalni foarte putine masini. Mai toata zona satucului este una pietonala, iar strazile pentru autovehicule inconjoara cladirile cetatii.

Puteti inchiria o bicicleta si sa plecati voiosi la plimbare lasand vantul sa se joace in parul vostru. Va veti simti ca in filmele italiene ale anilor ’80 cand toata lumea era boema, femeile purtau fuste cu buline si barbatii pantaloni cu bretele.

Va invitam sa descoperiti alaturi de noi lumea ascunsa din jurul nostru si sa incepem sa visam cu fiecare zi mai mult!

Tags : San Gimignano