close

In aceasta frumoasa si calduroasa zi de luni m-am gandit sa mergem intr-o vizita virtuala in China, o tara extrem de dezvoltata economic desi inca se afla sub un regim de a avut numai efecte negative asupra tarilor europene. Si daca vorbim de China nu putem sa nu ne gandim la Hong Kong. Este cu siguranta unul din cele mai reprezentative orase ale tarii si se numara printre acelea care parca nu dorm niciodata. . Mereu plin de viata si de oameni energici nu aveti cum sa va plictisiti. Mentionam ca Hong Kong este cu adevarat un oras care nu se intuneca. Aici luminile sunt foarte puternice si noaptea, nu au acea tenta ambientala ca in alte orase. Luminile orasului sunt spectaculoase. Multe cladiri par sa fi fost proiectate cu scopul de a distra turistii si localnicii deopotriva.

templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (2)
sik-sik-yuen-wong-tai-sin-temple-new-kowloon

Toata aceasta agitatie are nevoie si de un loc de liniste si de recreere. Tocmai de aceea am ales sa va prezint Templul Sik Sik Yuen Wong Tai Sin. Este locul in care parca zeii si-au pus toata puterea si au reusit sa transforme dorinta in realitate. Templul se intinde pe o suprafata de aproximativ 18.000 metri patrati si este inconjurat de verdeata, departe de forfota orasului. Pe langa faptul ca este unul din cele mai importante obiective turistice ale Chinei, acesta este si cel mai important centru al religiei budiste. Templul este inchinat unui calugar budist, Wong Tai Sin, care s-a nascut in anul 328 i. Hr si care a devenit mai tarziu o zeitate. In cladirea principala a templului exista un altar inchinat in cinstea calugarului unde credinciosii vin sa se roage prentru calauzirea divina si noroc.

templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (1)
templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (3)
templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (4)

Un alt loc inportant in templu este sala celor trei sfinti: Lu Zu, Guan Yin si Guan Di, de altfel zeitati foarte divinizate in China.

Alte corpuri importante includ: Pavilionul din Bronz ( femeile au accesul interzis), Sala Arhivelor, Fantana Pamanteasca, Altarul Yue Hing ( sala in care este venerat Buddha) sau Inorogul ( sala in acre este venerat Confucius).

templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (5)
templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (6)
templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (7)

Legendele spun ca oricine vine aici in vizita si isi pune o dorinta, aceasta se va implini in scurt timp. De altfel Templul Sik Sik Yuen Wong Tai Sin este locul in care se intalnesc trei religii: taoismul, budismul si confucianismul. Cu cladiri ornamentale si renumele sau, templul a devenit o atractie si un centru religios vizitat anual de mii de turisti.

templu Sik Sik Yuen Wong Tai Sin (8)

Daca ati ajuns la Templul Sik Sik Yuen Wong Tai Sin trebuie sa stiti:

Adresa: 2, Chuk Yuen Village, Wong Tai Sin, Kowloon

Program de vizitare: Marti-Duminica: 09:00 – 16:00

Tags : Templul Sik Sik Yuen Wong Tai Sin