close
Destinatii ⇣Diverse turism

Top 10 destinatii de vacanta de care va veti aminti toata viata

Un citat celebru al lui Victor Hugo spune ca “frumusetea peisajului ascunde lungimea drumului”. Se intampla ca, atunci cand calatorim, sa ramanem de-a dreptul fascinati de locurile prin care trecem, incat nici nu realizam cat de lung a fost drumul. Acelasi lucru se intampla si cu locurile pe care le vizitam. Sunt locuri care ne-au impresionat profund, fie prin frumusetea peisajului, fie prin unicitatea si ineditul lor, fie prin oamenii pe care i-am intalnit. In acest articol va voi prezenta, intr-o maniera subiectiva, locuri pe care, daca le vizitati, nu le veti uita niciodata; locuri care au acel je ne sais quoi, prin care va vor ramane intiparite in minte.

10. Venetia, Italia

44523243_1

Venetia nu mai necesita descriere. Este un oras superb, un oras romantic, special, de care va veti aduce aminte intotdeauna cu placere, in special daca l-ati vizitat impreuna cu persoana iubita.

9. Laberint d’Horta, Spania

het Labyrinth Park van Horta in Barcelona.

Parcul labirint din Barcelona este un loc special, datorita faptului ca este mai mult o gradina-muzeu. Are doua parti: una in stil neoclasic, din secolul al XVIII-lea si una in stil romantic, specific secolului al XIX-lea. In labirint exista basoreliefuri ale lui Tezeu, Eros si Ariadne. Este un loc unic, care poarta amprenta creatorului sau, marchizul Joan Antoni Desvalls i d’Ardena.

8. Bellinzona, Elvetia

1024px-Ramparts_Bellinzona

Capitala a cantonului Ticino, orasul Bellinzona este renumit pentru frumusetea sa, lucru care, de altfel, este caracteristic intregii Elvetii, pentru castelele sale (care sunt in patrimoniul UNESCO din 2001), dar si pentru Rabadan, carnavalul sau.

7. Manastirea Tatev, Armenia

7184648967_3a020e26a3_c

Aceasta manastire si oraselul care ii poarta numele sunt destinatii care merita vazute macar o data in viata. Situata pe un platou larg din regiunea armeana Syunik, manastirea de calugari este un loc unic, care ajuta la o mai buna intelegere a istoriei si naturii laice a armenilor.

 6. Hanmer Springs, Noua Zeelanda

Hamner-Springs-Christchurch

Acest loc deosebit din regiunea Canterbury este renumit datorita piscinelor termale.

5. Insula Whidbey, Washington, SUA

540113_502786966422518_12744382_n

Este un loc celebru atat pentru peisajele sale, dar, mai ales, pentru festivalurile care au loc aici, printre care Wag’nWalk, dedicat cateilor, Tour de Whidbey, care este un tur de biciclete, Choochokam – festival de arte si multe altele.

4. Hidalgo, Mexic

82710408.08myNUec.image0016

Statul mexican Hidalgo este renumit pentru numeroasele izvoare naturale de apa fierbinte, zona Huasteca, ruinele de la Tula, dar si pentru lanturile muntoase.

3. Montana Magica Lodge, Chile

hotel-raro11

O constructie deosebita, unica, un hotel cu 13 camere, in forma de vulcan, din interiorul caruia erupe apa, in loc de lava. In interiorul hotelului se poate ajunge doar de pe un pod. Un loc magic, care trebuie vizitat!

2. Legoland Park, Danemarca

legoland+62953

Desi exista astfel de parcuri, in mai multe locuri, acesta este originalul. Este cel mai faimos parc de distractii din Danemarca si este realizat in intregime din renumitele caramizi lego. Un loc ideal pentru copii, dar si pentru adulti.

1. Praga, Cehia

praga

Fiind un top subiectiv, am pastrat pentru prima pozitie locul care imi place cel mai mult: orasul Praga. Acesta este un oras superb din punct de vedere arhitectural, dar si un important centru cultural european. “Orasul celor o suta de clopotnite” gazduieste o multitudine de evenimente culturale. Este genul de oras de care te indragostesti inca de la prima vizita.

Tags : top destinatii de vacanta