close

Articolul de astazi se adreseaza celor care iubesc marea, soarele si zilele de leneveala pe plaja. Am ales ca destinatie Insulele Canare. Acest teritoriu este un loc captivant si accesibil indiferent de perioada anului. Nu va trebui sa va faceti griji in ceea ce priveste frigul, in insulele Canare lipseste cu desavarsire. Va veti putea relaxa si bronza in timp ce in Romania este frig si zapada. Dar daca ati ajuns aici trebuie sa stiti si ce activitati sa intreprindeti si ce obiective turistice sa vizitati. Stiu ca va place sa cunoasteti si cateva ceva despre obiceiurile si locurile destinatiilor vizitate. Asa ca va ofer un top 10 al lucrurilor pe care le puteti face in Insulele Canare:

 insulele canare

1 . Mergeti la Mirador del Rio in Lanzarote – este un restaurant construit la 500 de metri deasupra nivelului marii. Privelistea de aici este superba. Imaginati-va cum este sa stati pe o terasa, langa mare si sa priviti de sus imaginea luxurianta a Insulelor Canare. Cu siguranta va fi o experienta pe care nu o veti putea uita.

insulele canare (2)
2 . Faceti windsurfing pe Plaja Sotavento din Fuerteventura – este pe departe una din cele mai bune plaje din aceasta regiune pentru sporturile nautice. Daca sunteti impatimiti ai acestui sport aici este locul in care va veti regasi. Iar daca nu ati incercat pana acum, va recomand sa profitati de ocazie. Veti practica acest sport alaturi de un intructor autorizat care va va insufla spiritul windsurfing-ului.

insulele canare (1)
3 . Vizitati Muzeul lui Columb din Gran Canaria – acesta este locul in care a poposit Cristofor Columb in anul 1492. A fost resedinta de lux a guvernatorilor regiunii. Astazi este un loc in care veti afla informatii despre expeditiile lui Columb si cum s-au desfasurat acestea.
4 . Vizitați Rancho Texas Park in Lanzarote – daca sunteti iubitori de aventura, va recomand sa mergeti aici. Este un loc in care s-a creat o copie a celebrului vest salbatic de care multi dintre noi au auzit adesea la televizor. Este un parc tematic foarte interesant care va initiaza in viata acelor oameni.

Rancho Texas Park in Lanzarote
5 . Nu ratati Loro Parque din Tenerife – este locul in care veti vedea cea mai mare colectie din lume de papagali. De asemenea Loro Parque este cunoscut in toata Europa pentru spectacolul oferit de delfinii tinuti in bazinele de aici. Turistii se strang mereu in jurul lor si ii fotografiaza.
6 . Faceti o plimbare prin Parcul National Garajonay in La Gomera – acesta face parte din Patrimoniul UNESCO si are cele mai frumoase formatiuni de roca si paduri subtropicale din toata Spania.

garajonay_national_park_forest_la_gomera
7. Admirati cerul din La Palma – aici este amenajat un observator foarte bine dotat. Astfel veti primi cea mai importanta si mai amanuntita lectie de astronomie. Trebuie sa va spun ca este cel mai dotat si mai bun observator din intreaga Europa.
8 . Leneviti la plaja in Corralejo, Fuerteventura – este un loc ce are aproximativ 11 km de nisip fin. Iar in anumite portiuni veti vedea si dune de nisip. Este o experienta care va va face sa va simtiti ca in Egipt, numai ca totul se intampla la noi in Europa.

playa-corralejo
9 . Jucati golf la AnfiTauro in Gran Canaria – daca sunteti impatimiti ai acestui sport trebuie sa va spun ca AnfiTauri are o suprafata de peste 650.000 m2 si are un numar de 18 gauri. Din punctul meu de vedere este unul din cele mai bune terenuri de golf din Europa.
10 . Scufundati-va cu submarinul in Lanzarote – aici puteti cobori in adancul marii pentru o ora intr-un submarin. Experienta privita pana acum numai la televizor poate deveni realitate. Va veti simti ca si cum in tot acest timp aveti casa voatra in mijlocul vietii salbatice de sub apa.

insulele canare (1)

Tags : insulele canare