close

Dragi calatori astazi o sa va ajut sa incepeti sa va planificati calatoriile de primavara. Cum luna februarie se incheie in curand si cu ea o data si iarna si incepe cel mai colorat anotimp. Deja vremea se va incalzi simtitor si voi veti putea sa va plimbati la pas prin orasele Europei. Asa ca articolul de azi se adreseaza unor evenimente turistice importante din aceasta primavara. In functie de preferintele voastre puteti merge la:

1. Carnavalul din Madrid – In fiecare an, la sfarsitul lui februarie/inceputul lui martie, Madridul sarbatoreste prin petreceri de Carnaval perioada ramasa pana la intrarea in postul mare. El poate fi asemanat cu cel de la RIO in ceea ce priveste energia emanata. Numai ca acesta este la dimensiuni mult mai mici in comparatie cu cel de la RIO. Anul acesta festivalul incepe de 4 martie.

evenimente turistice madrid spania

2. Snow Jazz Gastein – se desfasoara in perioada 14 martie – 23 martie 2014 si este un festival maraton de concerte de muzica jazz. Acesta se desfasoara anual in Valea Gastein din Austria. Pe parcursul festivalului au loc peste 20 de concerte. Iubitorii acestui gen de muzica nu trebuie sa lipseasca pentru ca evenimentul este o slavire a muzicii.

evenimente turistice austria

3. Festivalul de film independent de  la Roma (RIFF) are loc in perioada 16 martie – 23 martie 2014. Probabil ca stiti cu totii ca acesta este un concurs pentru a se face cunoscute noi talente in materie de regizare si de a se mandri cei deja prezenti in breasla.
Concursul este impartit in mai multe categorii, inclusiv filme de lung metraj, documentare si scurtmetraje studentesti.

evenimente turistice roma

4. Festivalul de Primavara de la Budapesta (Budapest Spring Festival) se desfasoara in perioada 21 martie – 6 aprilie 2014 si este cel mai celebru eveniment cultural si turistic al Ungariei.  In cadrul festivalului au loc spectacole de teatru si film, concerte simfonice si de muzica pop, programe in aer liber si alte evenimente specifice. Toate acestea impanzesc orasul si ii tin pe turisti ocupati pe toata perioada sederii lor.

evenimente turistice budapesta

5. Ziua Reginei la Amsterdam – este un eveniment de mare amploare pentru Olanda si se desfasoara anual in ziua de 30 aprilie. Este momentul in care totul devine mai activ si mai forfotant decat de obicei. Si este si normal…regina este cea care este sarbatorita in aceasta zi. Si astfel ca la fiecare colt de strada veti intalni concerte, piese de teatru, improvizatii, comedianti si mici cascadorii.

evenimente turistice amsterdam

Daca vreti sa mergeti la unul din aceste evenimente si aveti nevoie de anumite informatii suplimentare, va astept intrebarile in rubrica de comentarii a articolului sau pe email !

Tags : evenimente turistice 2014