close
Destinatii ⇣EuropaSpania

Top 5 obiective turistice pentru care trebuie sa vizitezi Barcelona

Cand spui Spania cu siguranta primul oras care e pe buzele tuturor este Barcelona. Un oras incarcat de istorie in trecut si in prezent.

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonoma din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oras al Spaniei, dupa Madrid. Barcelona se afla pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lantul muntos Pirinei, care reprezinta granita cu Franta.

Privelistile mediteraneene si cultura unica fac din el un oras bogat, plin de recompense pentru vizitatori. Datorita istoriei sale bogate, Barcelona este plin cu cladiri reprezentative si muzee de talie internationala. Printre cele mai importante obiective turisitice al capitalei Cataloniei se numara:

1. Sagrada Familia

sagrada_familia

Biserica este formata din  18 turnuri, care ii reprezinta, in oridine crescatoare,  pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelisti, Stanfa Fecioara si pe Iisus Hristos ( se afla in cel mai inalt turn).  Este o Biserica dedicata momentelor din viata Mantuitorului, acestea fiind reprezentate de cele 3 fatade: a  Nasterii (spre est), a Gloriei (spre sud) si a Patimilor (spre vest).

2. L’Aquarium  Barcelona

acvariu_barcelona

Este cel mai frumos complex de acvarii ce se intinde pe o distanta de 80 m si este contituit dintr-un tunel sub apa. Aici veti avea ocazia sa vedeti cele  35 de acvarii ce gazduiesc aproximativ 11.000 de animale din 450 de specii.

3. La Pedrera

turist in barcelona

4. Camp Nou – stadionul echipei de fotbal FC Barcelona

camp_nou

Stadionul Camp Nou este probabil cel mai vizitat obiectiv turistic din Barcelona. Turistii au sansa de a se plimba prin tribune, sa vada tunelul prin care jucatorii intra in teren, camerele presei, spatiile comentatorilor si vestiarele fotbalistilor. Tot aici veti putea vedea si Muzeul Fc Barcelona. Este pe departe cel mai modern muzeu cu spatii interactive intre pereti ce iti permit sa vezi proiectii video cu momente din istoria echipei.

5. Gradina Zoo din Barcelona

zoo_barcelona

Gradina Zoo din Barcelona este pozitionata in Parcul Ciutadella si detine aproximativ 500 de specii de animale. Ofera turistilor si un superb spectacol cu defini si balene uriase.

Daca v-am trezit interesul de a vizita acest super oras va asteptam cu impresii si experiente din excursie!

//

Tags : obiective turistice barcelona