close

Venetia este un oras cu o istorie impresionanta si cu o arhitectura ce va reusi sa capteze atentia tuturor. Multi sustin ca este un oras minune in ceea ce priveste constructiile impresionante.

Venetia este un oras situat in nordul Italiei pe o suprafata de 412 km patrati si are o populatie de 271.000 locuitori. Orasul are 122 insule mici de-a lungul lagunei venetiene la marea Adriatica. Este cel mai romantic oras al tarii acesta fiind asezat pe apa in totalitate. In Venetia exista 170 de canale si peste 400 de poduri dintre care cel mai cunoscut este Podul suspinelor (Ponte dei sospiri. Are cladiri cu semnificatie istorica ce dateaza din secolele 12-16.

Daca ajungi in laguna iubirii nu ai cum sa nu faci o plimbare cu gondola. Gondolierul va avea grija sa va ofere o vedere panoramica a Venetiei si  sa va incante cu povesti locale.

romantica_venetia

Punctul de atractie al Venetiei este celebra Piata San Marco. Aici vei intalni o contopire a istoriei si a arhitecturilor de-a lungul timpului. O data ajunsi aici veti simti ca timpul a stat in loc pentru voi si va ajuta sa faceti o intorcere in timp si sa va imaginati cum era sa traiesti atunci. Veti avea o stare in care veti visa cu ochii deschisi printre stolurile de porumbei dornici sa va ciuguleasca grauntele din mana. Nu trebuie sa ratati sa vizitati cladiri ca: Bazilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor,Teatrul La Fenice sau Turnul Ceasului.

 shutterstock_29482201

san-marco-venzia

excursie_venetia

Perioada cea mai aglomerata a Venetiei este in timpul Carnavalului. Atunci parca totul se trezeste la viata, incepe sa infloreasca si sa isi schimbe straiele in cele de sarbatoare. Strazile sunt pline de freamatul oamenilor costumati si cu machiaje extravagante. La fiecare pas se intampla ceva ce va va atrage si capta atentia. Nu veti reusi sa va plictisiti, ba din contra va veti dori sa nu se mai termine, sa ramaneti mereu in magia acestui oras.

carnaval venetia

carnaval_venetia

venetia

//

Tags : vacanta venetia