close

Dintre locurile unice si spectaculoase din lume astazi va vom vorbi de unul de la noi din tara, din Romania. Este vorba de celebrul Hotel de Gheata de la Balea Lac. Un hotel asezat intr-o zona de poveste, in varf de munte si care este construit in intregime din gheata. Si cand spunem asta ne referim inclusiv la paturile pe care turistii dorm, la mesele si scaunele din restaurant sau club, la noptierele din jurul patului. Hotelul de Gheata de la Balea Lac este un concept preluat din alte tari, ca Suedia, si este deschis pe intreaga perioada a iernii. El este construit in fiecare an de la zero si de fiecare data proprietarii reusesc sa vina cu ceva nou.

Acesta dispune de 12 camere, un lobby si un hol central unde este de altfel amenajat si barul realizat tot din gheata. Tot in holul central veti intalni si restaurantul hotelului unde puteti servi mancaruri reci si sa incercati gustul celor mai variate preparate din fructe si animale de mare.  In fiecare din cele 12 camere este amplasat un pat dublu care se afla pe un podium de gheata si care este acoperit cu paturi din blana pentru a tine de cald celor care se cazeaza aici. Pe langa camerele din hotel au fost amenajate langa hotel 3 igluri dotate cu un pat dublu pentru cei ca isi doresc sa traiasca experienta polara pana la final.

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (10)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (9)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (8)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (7)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (6)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (5)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (4)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (3)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (2)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (1)

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare

hotelul-de-gheata-balea-lac-cazare (11)

Trebuie sa va spunem ca preturile de cazare aici sunt putin mai mari ca in alte hoteluri obisnuite. Astfel o noapte de cazare in camera dubla in hotel costa aproximativ 400 lei/2 persoane, iar o noapte in iglu costa aproximativ 600 lei/2 persoane.

Dar aceasta experienta unica isi merita toti banii. Nu uitati ca daca va planuiti sa petreceti noaptea aici trebuie sa va luati cele mai groase haine, caciuli si manusi pentru ca nu aveti caldura. Veti dormi pe un pat de gheata si inconjurati de munti de gheata. Montarea unor sisteme de incalzit ar fi imposibila pentru ca ar topi gheata din care acesta este construit. Inainte de culcare, oaspetii primesc saci caldurosi de dormit, deoarece temperatura medie in Hotelul de Gheaţa este intre -2 si +2 grade C.

Tags : hotelul de gheata balea lac