close

Pentru ca in postul de ieri am vorbit despre un loc unic de la noi din tara, Hotelul de Gheata de la Balea Lac, astazi va vom prezenta unul din cele mai frumoase orase din Romania: Iasi. Cu totii stim ca Iasul mai este numit si orasul celor 7 coline pentru ca acesta se intinde pe 7 dealuri: Dealul Cetatuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Sogari, Dealul Bucium si Dealul Repedea. Pe fiecare dintre acestea se afla cel putin un monument sau un edificiu religios care le poarta numele.

iasi

Astfel celebra Gradina Botanica din Iasi se afla pe Dealul Copou. Tot aici este si una din cele mai bune facultati din tara: Universitatea politehnica din Iasi. PE langa frumusetile naturale si monumente celebre, Iasul a fost si va ramane unul din cele mai bune centre universitare din tara. Este unul din cele mai dezvoltate si bogate orase din regiunea Moldova a Romaniei. Desi stim cu totii ca Moldova este una din cele mai sarace regiuni de la noi din tara, Iasul face o exceptie de la regula. In primul rand este un oras cu foarte multe obiective turistice pe care autoritatile locale le fructifica la maxim. Printre acestea se numara:

1. Palatul Culturii:

Acesta a fost inaugurat in anul 1926 de catre regele Ferdinand de Hohenzollern, iar constructia sa a durat aproximativ 2 decenii. Palatul este construit in stil neogotic flamboyant si are o serie de detalii ornamentale extraordinar de frumoase atat la interior cat si la interior. Acesta poate fi vizitat si in zilele noastre gazduieste Complexul Muzeal National „Moldova” care se imparte in: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta si Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu. Deci este un loc care reuseste sa ne treaca prin toata istoria bogata a acestei regiuni a tarii.

palatul_culturii_iasi

2. Mitropolia Moldovei si a Bucovinei

Celebra catedrala din Iasi este un loc de pelerinaj si de rugaciune pentru turistii romani, dar si crestinii din alte colturi ale Europei. Aceasta este o cladire monumentala care are o forma dreptunghiulara, iar cele 4 colturi contin 4 turle decrosate. Ea este construita intr-un stil care a fost inspirat din perioada Renasterii Italiene si per ansablu aceasta este decorata cu elemente baroce. Trebuie sa recunoastem ca atunci cand ajungem in fata catedralei veti ramane impresionati de maretia sa, iar in momentul in care veti intra nu va veti putea lua privirea de la decoratiunile unice la noi in tara.

mitropolia-iasi

3. Gradina Botanica

Este una din cele mai impresionante si o intrece cu mult pe cea din Bucuresti. Aici mereu veti vedea sere cu flori viu colorate, iar daca mergeti in perioada primaverii sau a verii va veti simti ca in raiul florilor. Fiecare centimetru este amenajat cu stil si gandit in amanunt. Fiecare rond de flori are un model aparte si un joc al culorilor.  De altfel aceasta este si cea mai veche gradina botanica din Romania si am putea spune ca cei care se ocupa de administrarea ei au invatat cum sa supravietuiasca timpului si cum sa o infrumuseteze de la o zi la alta. Grdina este formata din 12 sere si fiecare se ocupa de un anume segment al florei si vegetatiei din intreaga lume, astfel aici vom putea admira flori mediteraneene, tropicale, subtropicale si flori ornamentale.

gradina-botanica-iasi

4. Teiul lui Mihai Eminescu

Celebrul arbore al marelui poet roman, Mihai Eminescu, se afla in parcul Copou de pe dealul cu acelasi nume. Anual mii de turisti vin aici pentru a vedea si a face poze in fata lui. Un arbore vechi de 250 de ani care a fost sursa de inspiratie pentru Mihai Eminescu si care a fost denumit in timp ca si cum ar fi al lui. Mai este denumit si „teiul indragostitilor” pentru ca aici poetul si-a gasit sursa de inspiratie pentru a scrie cele mai frumoase poezii de dragoste din toate cele care au fost scrise vreodata de un roman.

teiul-lui-eminescu

Iar daca ati ajuns in aceasta parte a tarii trebuie neaparat sa mergeti si sa vizitati celebrele manastiri ale Moldovei. Manastiri care sunt puncte cheie pentru turistii straini in momentele in care vin sa ne viziteze frumusetile tarii. De altfel una din cele mai celebre este Manastirea Voronet pentru culoarea sa si unicitatea albastrului de voronet in lume.

Click Travel va invita sa descoperiti alaturi de noi orasele si monumentele celebre al Romaniei!

iasi1

Iasi4

Tags : iasivacanta romania