close
Destinatii ⇣EuropaNorvegia

Vizitati Oslo – cea mai bogata capitala europeana

Oslo este una din capitalele europene pline de viata, care combina atmosfera unui oras mare cu caldura primitoare a localnicilor. Este un oras destul de scump, dar cu un farmec aparte. Oslo este linistit dar cosmopolit in acelasi timp, inconjurat de paduri si munti. Veti observa o combinatie intre vechi si nou, cu cladiri din fiecare perioada ce se intrepatrund. Orasul are iesire la Marea Nordului, asa ca aici va veti bucura sa stati si sa savurati o cafea la una din terasele din port. Ce sa mai…un oras complet: port maritim, istorie, modernism, muzee, baruri, cluburi si teatre. Incepeti sa planificati vacanta intr-o capitala care va asteapta cu bratele deschise.

sejur-oslo5

Localizare:

Oslo este capitala Norvegiei si este localizat in Peninsula Scandinava. Orasul este situat in capul fiordului Oslo. Fiordul se afla in sudul orasului, iar in partea opusa se pot observa dealuri si munti.

harta-oslo

Cum ajungeti aici:

Cum este situat destul de departe de tara noastra cea mai simpla metoda de a ajunge aici este cu avionul. Exista companii aeriene care efectueaza zboruri directe, dar daca doriti sa mergeti cu cele economice puteti avea si o escala. Pretul unui bilet de avion nu este printre cele mai mici. Asa cum am spus mai sus, este un oras destul de scump. Pentru cei care isi doresc sa viziteze orasul cu mai putini bani puteti alege cursele cu autocarul care fac un mini tur al Europei:

www.click-travel.ro/tarile nordice

oslo-norvegia

Daca ajungeti aici trebuie sa vizitati:

Parcul SculputilorVigelandsparken se intinde pe o suprafata de 80 de hectare si este situat in partea de vest a orasului. Acesta gazduieste un numar de 212 sculpturi realizate de Gustav Vigeland. Este unul din locurile cele mai vizitate si atrage anual peste un milion de turisti. Avantajul acestui obiectiv turistic este ca poate fi vizitat gratuit si este deschis non-stop indiferent de perioada anului.

sejur-oslo

Cetatea Akershus – cu o istorie impresionanta, Oslo isi pastreaza inca vii ramasitele trecutului. Aceasta cetate este formata dintr-o serie de cladiri transformate in muzee. Intreaga constructie dateaza din secolul 13 si este situata in centrul orasului. Pe langa semnificatia istorica, cetatea este o zona populara pentru agrement in randul localnicilor si ofera privelisti minunate catre port.

sejur-oslo1

Muzeul de Istorie Naturala este situat in estul orasului si este un complex care gazduieste Muzeul Zoologic si Muzeul Geologic. De jurul imprejurul acestor doua ladiri se intinde Gradina Botanica care detine este 75.000 de specii de plante din intreaga lume. Putem spune ca este unul din cele mai complete atractii turistice pentru ca va ofera 3 parti din istorie si prezent in acelasi loc. Aici va veti petrece cu siguranta cel putin jumatate de zi pentru a vedea in mare toate expozitiile. Dupa vizitarea galeriilor puteti face o plimbare prin Gradina Botanica, care este o superbitate a naturii.

sejur-oslo2

sejur-oslo3

Muzeul Norvegian de Stiinta, Tehnologie si Medicina este locul in care veti putea observa peste 20 de expozitii permanente si pemporare. Putem spune ca este cel mai educativ loc public din oras. De altfel ofera o lectie importanta pentru cei care doresc sa stie cum au fost inventate in trecu anumite obiecte sau medicamente. Cei mai fascinati vor fi copii. Muzeul are un fel anume de a ii invata prin distractie si demonstratii interactive. Aici nu va veti plictisi o secunda si va veti dori sa nu mai plecati.

sejur-oslo4

Cand trebuie sa vizitati Oslo:

Fiind situat in partea nordica a continentului, aici este destul de frig in perioada iernii si a toamnei in comparatie cu Romania. Asa ca va sfatuim sa mergeti undeva din luna mai pana in septembrie. Nici atunci nu v-a fi extraordinar de cald, dar va puteti plimba si vizita la pas orasul fara a va lupta cu caldura insuportabila din timpul zilei cu care sunteti obisnuiti. Pregatiti-va un buget destul de consistent si mergeti sa vizitati una din cele mai frumoase capitale nordice.

470709471_3_oslo01

Tags : oslo