close

Planeta noastra este una plina de surprize si ne-a demonstrat-o in nenumarate randuri si prin felurite mijloace. Exista locuri de o frumusete ireala, locuri atat de infricosatoare incat fac sa iti tremure maduva in oase, dar si locuri mai putin obisnuite, ciudate, al caror mister nu a putut fi elucidat nici pana astazi de catre marii oameni de stiinta. Despre acestea din urma este vorba in articolul nostru. De la cascada care sangereaza si pana la poarta iadului, urmariti untop subiectiv al locurilor care dovedesc ca Pamantul este un loc enigmatic si surprinzator.

10. Ochiul Africii

ochiul africii

Parte a desertului Sahara, Ochiul Africii este o formatiune cu diametrul de 50 de kilometri, care poate fi vazuta din spatiu. Oamenii de stiinta nu au descifrat nici pana acum cauzele si modul de aparitie al acestui “ochi”, insa cercul este unul perfect circular. Desi s-a speculat ca ar fi aparut ca urmare a ciocnirii unui meteorit cu Pamantul, nimeni nu a putut demonstra acest lucru.

9. Rio Tinto, Raul Mortii

riotinto

Un loc cel putin ciudat, Rio Tinto, din Spania, cunoscut si ca Raul Mortii, este lipsit de orice forma de viata si arata de parca ar fi pe Marte. Aciditatea extreme de marita, dar si exploatarile masive din minele cu acelasi nume, au facut din acest rau unul in care nu poate exista nicio forma de viata.

8. Cano Cristales, cel mai colorat rau din lume

lac colorat

Ramanem tot la rauri, insa, de aceasta data, la unul total opus celui anterior. Cano Cristales este cel mai “vesel” rau, iar culoarea i se datoreaza algelor verzi, albastre, rosii sau violet, care traiesc pe fundul lui. Insa spectacolul poate fi privit o singua data pe an, in noiembrie, timp de cateva zile. Raul se afla in Serrania de la Macarena, in Columbia.

7. Gheizerul Fly

fly_geyser

Acesta este un alt loc plin de mister, din Nevada. A fost descoperit, din intamplare, de un om de afaceri, a carui proprietate este acum. Neobisnuitul consta in faptul ca gheizerul creste, pana acum atingand peste trei metri inaltime. Din pacate, fiind proprietate private, nu se pot obtine mai multe poze.

6. Cascada Insangerata

cascada

Cascada izvoraste din Ghetarul Taylor, Antarctica. Se pare ca secretul sau a fost descoperit si consta in cantitatea foarte mare de fier din apa sarata, ca urmare a “ingroparii” unui lac sub 400 de metri de gheata. Lumina, aerul si caldura nu au mai patruns si atfel a aparut un ecosystem unic.

 5. Desertul de sare

desertsare

Acesta este, fara indoiala, unul dintre cele mai bizarre locuri de pe Planeta. Desertul de sare din Bolivia are o suprafata de peste 12.000 de kilometri patrati si se pare ca este o rezerva de peste 10 miliarde de tone de sare a Pamantului. Ineditul consta in faptul ca in sezonul umed se formeaza un strat fin de apa, din cauza ploilor, formand o imensa oglinda naturala. Astfel, un fenomen unic se petrece: suprafata umeda oglindeste absolut totul si devine imposibil sa mai deosebesti pamantul de orizont. Acesta este un adevarat spectacol natural.

4. Insula Pastelui

insula-pastelui

Cea mai izolata fasie de pamant locuita de oameni. Insula Pastelui este teritoriu special al statului Chile. Nimeni nu stie cine si cum a construit statuile inalte de 15 metri. Este una dintre cele mai renumite insule de pe planeta.

3. Insula Papusilor

papusi

Un loc ciudat si, in acelasi timp, infricosator, din Mexic. Legenda spune ca un localnic, Julian Santana, a gasit, intr-un canal, o fetita care a murit inecata. Convins ca in acest fel va multumi spitritul fetitei, barbatul a inceput sa adune papusi din gunoaie si sa le atarne in copacii de pe insula. A fost gasit inecat in acelasi loc in care s-a inecat si fetita. Familia barbatului a mediatizat locul, transformandu-l in atractie turistica.

2. Pasarile sinucigase din Jatinga

jatinga-2

In satul indian se petrece un fenomen cel putin ciudat: sinuciderea pasarilor. Pe durata musoanelor, mai multe pasari se sinucid, izbindu-se de pamant. Nimeni nu poate gasi o explicatie pentru acest fenomen.

1. Poarta Iadului

poarta iadului

Acest loc este caracterizat intocmai prin denumirea sa. Desprins parca dintr-o alta lume, una apocaliptica, craterul din Turkmenistan arde neincetat de peste 40 de ani. Se spune ca, in timp ce sapau dupa gaze natural, geologii au dat peste aceasta groapa. Pentru ca nu puteau patrunde acolo, groapa fiind plina cu gaz, I-au dat foc, sa se consume. Insa de atunci arde incontinuu si pare ca gazul nu s-a epuizat si nu stie nimeni cand o va face.

Tags : destinatii ciudate