close

Fiecare ţară din lume are locuri cu care se poate mândri. Iată câteva obiective turistice de neratat:

Masada

Este o veche fortăreaţă din sudul Deşertului Iudeii din Israel, un sit aflat în Patrimoniul Mondial Unesco. A fost şi sub ocupaţie romană.

Muzeul Umbrelei din Hangzhou

Umbrela este un accesoriu important în China. În acest muzeu veţi afla lucruri despre istoria umbrelei, cultură şi origini.

Moscheea Tsingoni din Mayotte

Mayotte este un arhipelag în Oceanul Indian, între Madagascar şi coasta Mozambicului. Este un departament francez. Are climă tropicală şi sol vulcanic.

Moscheea Tsingoni este din piatră de corali. Este monument istoric. Datează din 1538. Este prima moschee din piatră construită pe insulă.

Parcul Naţional Lencois Maranhenses din Brazilia

Este un parc deosebit care cuprinde dune, lagune, mangrove, dar şi broaşte ţestoase, păsări migratoare. Nisipul este alb.

Plaja N’Gouja

Este o plajă superbă cu nisip galben şi baobabi imenşi, care se găseşte în sud-estul arhipelagului Mayotte din Oceanul Indian, în comuna Kani-Keli.

Oraşul Antigua din Guatemala

A fost fondat de spanioli. Acolo există Arcul Santa Catalina, simbolul oraşului. A fost construit în 1694. Când este senin se poate vedea Vulcanul Agua prin arc.

Casa Flor Ixcaco din municipiul San Juan La Laguna, Guatemala

Este o cooperativă unde se fac haine, eşarfe, genţi din plante. Toate arată obişnuit, dar sunt din ceva natural. Este folosit războiul de ţesut.

Fântâna Chand Baori din India

Este o fântână cu trepte din satul Abhaneri. A fost construită acum mai mult de o mie de ani de Regele Chanda. Are 3.500 de trepte. Fântâna a fost folosită de localnici când era caniculă, aceştia adăpostindu-se acolo.

Defileul Daluis din Franţa

Se găseşte în departamentul Alpes-Maritimes. Are 6 kilometri. Stâncile au o culoare deosebită, roşie.

Cei Trei Fraţi, Riga

În capitala Letoniei există trei case aflate una lângă cealaltă. Se numesc „Cei Trei Fraţi”. Este cel mai vechi complex de case locuite din Riga.

Tags : Globlocuriminunate