close
Diverse turism

Sfaturi pentru ziua de 1 Mai

Maine e ziua de 1 Mai, o zi in care, prin traditie, lumea profita de ziua libera si iese la iarba verde. Totusi, ca in fiecare an, putina lume pare ca a invatat din greselile din anii precedenti si le repeta. Acest articol se vrea a fi un mic indreptar pentru cei care maine ies la iarba verde, tocmai pentru a-i ajuta sa evite micile neplaceri care apar in fiecare an.
1. Daca locuiti in oras, ganditi-va ca la locul la care v-ati gandit s-au gandit si alti cativa zeci de oameni. Pentru a evita aglomeratia, plecati putin mai repede decat in mod normal si stati mai putin la iarba verde decat ati sta in mod normal. Astfel, veti evita blocaje in trafic (cei care au fost din Bucuresti spre Sinaia si viceversa stiu despre ce vorbim) si toate problemele aferente.
2. Daca va ganditi la unul dintre locurile clasice de iesit, poate ar fi bine sa renuntati la idee si sa va reorientati spre altceva. Sunt sanse mari ca in locul respectiv sa se adune foarte multa lume; dupa cum stiti, unde e multa aglomeratie, sunt sanse mari sa fie si „crengi uscate”.
3. Orice ar fi, nu consumati alcool daca intentionati sa conduceti. Pe langa faptul ca legile sunt foarte aspre, ii puneti in pericol si pe cei din jur. Berea, daca e rece, poate fi si fara alcool.
4. Mare grija la mancarea stradala comercializata in statiuni sau pe litoral. Pe fondul grabei de a satisface toti clientii, sunt sanse mari ca unii dintre comercianti sa nu respecte toate normele de igiena. Ca regula generala, tot ce pare ca a stat mult timp in soare nu se mananca. Riscati o enterocolita de toata frumusetea, si implicit, cateva zile de spitalizare.
5. De regula, chiar daca pensiunile par toate rezervate, unele dintre rezervari nu au fost ocupate. Asa se intampla in fiecare an, astfel ca e imposibil sa nu gasiti un loc daca vreti sa ramaneti peste noapte. Poate nu vor fi cele mai bune camere, dar orice e o alternativa mai buna la dormitul in masina.

1 mai